Silvana Armenulić biografija

Silvana Armenulić je jedna od legendi koja je svojim talentom ostavila trag ne samo u muzici nego i u glumi. Bila je popularna na području cele bivše Jugoslavije, a mnogo puta je snimala duete s poznatim izvođačima.

silvana armenulić

Silvana Armenulić je rođena kao Zihla Bajraktarević 18. maja 1939. godine u mestu Doboj. Rođena je kao treće od trinaestero dece. Roditelji su radili kao slastičari, a posle smrti brata Hajrudina otac je pronašao utehu u alkoholu, zanemarujući ne samo porodicu nego i vlastiti posao.

Silvana je počela da peva dok je još bila dete, a mnogo je puta priznala kako se od svog detinjstva seća Drugog svetskog rata i nesreće koja je pogodila njenu porodicu. Pevanje joj je bilo spas. Kada je rešila da se profesionalno bavi pevanjem dobila je podršku od svog oca.

Nije trebalo mnogo vremena da prođe kako bi Silvana dobila titulu koja i danas stoji. „Kraljica sevdalinka“  je bila jedna od najistaknutijih folk i tradicionalnih muzičara na području bivše Jugoslavije. Pesma „Šta će mi život“ jedna je od najslušanijih pesama. Osim pevanja je i glumila pa se tako pojavila u „Kamiondžijama“, „Ljubav na seoski način“…

Nažalost preminula je 10. oktobra 1976. godine posle nesreće u mestu Kolari gde je osim nje život izgubila njena trudna sestra i dvoje kolega.

Autor: Sanja, Foto: Printscreen

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*