Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Sinan Sakić biografija

Sinan Sakić je pevač i elektro varilac koji je privukao pažnju važnih i uticajnih osoba, posle čega je počela njegova velika muzička karijera i nakon čega je postao pravi estradni fenomen. Iza sebe ima bogatu karijeru i mnogo snimljenih albuma.

sinan sakić

Sinan Sakić je rođen 13. oktobra 1956. godine u mestu Loznica, a karijeru je započeo tokom 1978. godine kada je objavio pesmu “Rastanak kraj reke”. Veliki muzički talenat koji je mnogo puta pokazao nasledio je od svog oca koji je svirao u vojnom orkestru.

Godine 1979. godine izdao je ploču sa dve pesme kao što su “Kulu gradim” i “Jedna tuga za dva druga”. Upravo su ove dve pesme predstavljale odličan početak za pevača. Prvi album “Miko druže moj”, izazavo je veliko zanimanje publike za ovog veselog pevača, koji je svoju sreću htio da pokaže i pesmama koje je snimio.

Godine 1982. snimio je album “Reci sve želje”. Zahvaljujući ovom albumu postao je jedan od najslušanijih folk pevača koji je uvek izbegavao folk festivale jer mu nisu bili potrebni. Sinan je od samog početka imao veliki uspeh na estradi i diskografiji.

Objavio je preko 27 albuma, a priznao je kako mnogo voli Indiju gde ima stan i gde često voli da provede odmor. Otpevao je mnogo pesama, a ovo su samo neke od njih: “Burno”, “Čergari”, “Blizanci”, “Dodirni me”, “Čuvaj se, čuvaj”, “Danas smo rekli da”…

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Comments

  1. Emina budi moj gost da te po cijeloj USA da gostujes

Komentiraj

*