Slađa Delibašić biografija

Slađa Delibašić je srpska pevačica i plesačica koja je posle razvoda od Đoleta Đoganija započela solo karijeru. Slađa je dok je bila u braku sa isto tako poznatim pevačem Đoletom pevala u grupi „Đovani“. S njim danas ima dvoje dece.

slađa delibašić

Pevačica Slađa je rođena 7. novembra 1968. godine u Kosovskoj Mitrovici. Imala je samo devet godina kada joj je majka umrla, a posle toga je živela sa ocem i bratom Srđanom. Morala je rano da nauči kuvati i raditi ostale poslove u kući. Činila je to sa mnogo ljubavi.

Kada je imala samo 15 godina seli sa tatom i bratom u Beograd gde je upisala Srednju školu za šminkere. U tim se godinama u Slađi počela da javlja ljubav prema plesu i to prema brejk densu. Posle toga je upisala i profesionalnu školu plesa gde je ubrzo primećen njen veliki talenat. U školi je upoznala i Đoleta sa kojim se posle venčala.

Od 1992. 2001. bila je deo plesnog dueta sa Đoletom, a dugo vremena su bili smatrani kao jedan od najpoznatijih plesnih zabavljača u Srbiji. Kada se rastala od muža započela je karijeru kao solo pevačica, a 2001. godine je snimila album „Šesto čulo“.

Iza sebe sada već ima mnogo pesama: „Pusti me“, „Šta je to“, „Kraljica ritma“, „Ne nije meni“… Do sada je objavila 4 albuma, od kojih je bio najpopularniji „Baš to“, i najavni singl „Dom Perinjon“.

Autor: Sanja, Foto: Printscreen

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*