Slobodan Batjarević Cobe

Slobodan Batarjević Cobe je pop-folk pevač osebujna vokala, poznat po učešću u šou „Zvezde Granda“. Upravo od tud potiče njegov umetnički nadimak Cobe, koji je dobio od producenta šoa Saše Popovića. Slobodan se na estradi prvi put pojavio 1999. godine, a publika ga pamti po hitovima „Mambole“ i „Karmin od vanile“.

Privatni život

Slobodan Batarjević Cobe je rođen 13.11.1981. godine u Leskovcu u muzičkoj obitelji. Njegov otac Bobi Mrak poznati je harmonikaš koji je bio na čelu orkestra „Ljute papričice“. Tako je Slobodan uz oca već sa šest godina naučio da svira harmoniku. Tek kad je napunio 18 počeo je da uči da peva.

Ljubav prema pjevanju odvela ga je u solo vode i počeo je da gradi svoju karijeru.

1999. godine oženio se s Anom, s kojom ima dvoje dece – Nebojšu i Slađanu.

Nadimak Cobe dobio je sasvim slučajno kada je producent emisije Saša Popović umesto dotadašnjeg nadimka Cobi pročitao Cobe. Od tada je poznat po tom nadimku i on se uvek nalazi uz njegovo pravo ime.

Slobodan je javnosti poznat zbog učešća u „Zvezdama Granda“ te rijaliti emisijama „Zadruga 2“ i „Farma 3“

U rijaliti programu prvi put se okušao 2010. godine učešćem u „Farmi“. Poznat kao emotivna i mirna osoba koja nije sklona konfliktima, Slobodan je Farmu vrlo brzo napustio zamolivši publiku da ne glasa za njega.

Medijsku pozornost plenio je svojim izvrsnim talentom i glasom, ali i neugodnim nagađanjima iz javnog života. Tako je primjerice iz Zadruge izašao pod sumnjom da je imao nešto više od prijateljstva s učesnicom Marijanom Zonjić, a Nataša Radan optužila ga je za neisplaćen honorar za snimanje spota „Sudbina“ iz 2017. godine u kojem je bila statistica. Cobe nije hteo da daje nikakve izjave povodom tih optužbi.

Na iznenađenje svih, optužbe za aferu u Zadruzi nisu poljuljale njegov odnos i skladan brak sa suprugom Anom.

Posao

Slobodan Batarjević Cobe 1999. godine počinje se ozbiljno baviti pevanjem i započinje svoju karijeru. Posle nekoliko izdanih singlova i solo albuma vrlo brzo dobiva na popularnosti. Njegovi albumi bili su ispunjeni hitovima od kojih je neke otpevao i na romskom jeziku.

2007. godine takmičio se u šou „Zvezde Granda“ na kojem je osvojio visoko sedmo mesto i njegova je karijera nakon toga krenula uzlaznom putanjom. Ubrzo nakon učešća u šou snimio je hitove „Mambole“ i „Karmin od vanile“, koji su mu doneli još veću popularnost među publikom.

Pred ulazak u rijaliti program „Zadruga 2“, 2018. godine, izdao je singl „Očinska ljubav“. Verovao je da će ga sudjelovanje u najpopularnijem šou uspeti dovoljno promovisati.

Nakon negativnih komentara na Jutjubu koje je primio za pjesmu „Gel, gel kupujem“,za koju je tekst osobno potpisao poznati srpski pevač Dragan Kojić Keba, Cobe se povukao sa scene. 2012. godine napravio je, kako sam kaže, diskografsku pauzu kako bi ponovo izgradio svoju karijeru. U međuvremenu je nastupao na svadbama i u poznatim svetskim diskotekama.

Nakon šest godina izbivanja sa estrade Cobe je 2017. godine svoj povratak na scenu najavio pesmom „Ciganka“, s kojom je uspešno povratio sjaj svojim kako novim tako i starim hitovima.

Najveća postignuća

Iako nije bio pobednik na takmičenju u šou “Zvezde Granda”, Slobodan Batarjević Cobe osvojio je visoko sedmo mesto i pokazao se u svom najboljem svetlu. Svojim prirodnim talentom osvojio je srca publike i žirija, a predviđala mu se svetla budućnost u muzičkoj industriji.

Unatoč tim predviđanjima Cobe se 2012. godine povukao sa scene.

Neki od njegovih poznatih hitova su pesme: „A mogla si sve“, „Ti pripadaš samo meni“, „Srce tika-tak“; „Karmin od vanile“; „Garava i plava“; „Koja duša“; „Ako umrem sad“; „Marija“; „Ti si moja boginja“; „Očinska ljubav“; „Da patimo oboje“; „Priznajem“, „Mambole“.

Autor: K.O.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*