Šminka u frižideru

Da li ste čuli kako neku šminku treba držati u frižideru da bi duže trajala? To je istina i mnoge žene su već pokušale sa ovim trikovima, uz pomoć kojih im je šminka mnogo duže trajala. Vreme je da naučite koju šminku treba da držite u frižideru, a koju ipak ne.

kozmetika za ulepšavanje

Organskoj i prirodnoj šminki je mesto u frižideru jer u sebi nema hemikalije koje bi produžile njeno delovanje. Ako želite da imate što duže prirodnu šminku čuvajte ju na hladnom mestu.

Tečni puder ne sme da ide u frižider. Zašto? Tečni puder ne sme u frižider jer mu se promeni gustina, a ako ga držite na hladnom on bi mogao da se pokvari. Frižider nije mesto za tečni puder, ali ni za maskare.

Maskara je još jedna šminka koje ne sme na hladno mesto. Maskara, karmin i lak za nokte su svi proizvodi koji moraju da se čuvaju izvan hladnog mesta i daleko od frižidera.

Olovke za oči možete da držite u frižideru, ali samo na kratko. Da li ste znali da je hladnoća odlična ako želite da budu čvršće? Olovke pre korišćenja stavite na nekoliko minuta u frižider i posle toga ih izvadite. Držite li ih predugo one bi mogle da se pokvare.

Koristite li kremu za oči? Nju je najbolje držati na hladnom mestu jer se tako pomaže smanjiti nadutost oko očiju te produžava rok trajanja kreme. Vreme je da uradite samo najbolje za sebe.

Da li želite da vam određeni parfemi duže ostaju netaknuti? To je moguće ako parfeme takođe držite u frižideru zajedno sa ostalom šminkom i kozmetikom koja vam pomaže da budete lepi. Kreme za sunčanje takođe idu u frižider kao termalna voda, a nema lepšeg osećaja nego kada takve kreme naprskate na kožu.

Sada znate šta ide u frižider, a šta ne. Neka vam šminka traje mnogo duže. Sada možete da uživate u kozmetici mnogo duže nego pre. To je zaista lep osećaj, zar ne?

Autor: Sanja, Foto: Africa Studio/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*