Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Snežana Babić Sneki biografija

Snežana Babić Sneki je pevačica sa velikim brojem pesama koje su odmah postale hitovi. Bilo je potrebno samo jedno učestvovanje na u popularnoj muzičkoj emisiji “Disko folk” za poziv direktora marketinga, Lidije Habić za saradnjom sa Snežanom koja je tada potpisala za RTS.

snežana sneki

Snežana Babić Sneki je rođena 1968. godine u mestu Pančevu, a već je u detinjstvu pokazivala sklonost prema pozorištu i muzici kada je učestvovala na brojnim muzičkim takmičenjima. Tada je usporedo sa osnovnom školom pohađala i muzičku školu “Jovan Bandur”, gdje je učila pevanje i sviranje hamornike.

Od svoje devete godine Snežana je član Dečjeg operskog studija u Jugoslaviji za uloge u brojnim dečjim operama kao što su: “Zvezda Fifi” i “Šumska kraljica”. Na takmičenju dečjeg stvaralaštva Jugoslavije osvaja prvu nagradu za muzičko i glumačko ostvarenje. Sa samo dve spomenute uloge Snežana je beležila preko 300 predstava.

Usporedo sa klasičnom muzikom Snežana pokazuje i interesovanje za narodnu muziku te tako postaje člankom KUD “Abrašević” iz mesta Pančevo. Kao solist iz spomenutog društva, Snežana učestvuje na brojnim koncertima i turnejama i postaje član Radio Beograda.

Posle toga je usledila audicija za pevača amatera u Beogradu kada biva zapažena i dobija priliku da snimi prvi album u izdanju RTV-a iz Ljubljane. Sa prvog albuma koji je snimila 1988. godine izdvaja se pesma “Neka stari ko voleti ne zna” koja je uvrštena u fonoteku Radio Beograda.

Sa albumom “Takni me takni” održala je velik broj solističkih koncerata u Beogradu. Sa tog albuma su nezaboravne pesme: “Harmoniko, sviraj sama”,  “Živote, grešila sam” i “Ja nisam prva ni poslednja”.

Snežana Babić Sneki je postala višestruka dobitnica Oskara za popularnost te je dobila nagradu “Mesam” u kategoriji pevačice godine. Postala je vlasnicom mnogih priznanja za velik broj prodanih ploča.

Snežana je vodila i “Sneki show” te snimila velik broj zabavnih programa, a mnogi od njih su emitovani na u udarnim TV terminima kao dio zabavnih i novogodišnjih programa. Od muzičkih hitova ne treba zaboraviti na: “Pijmo”, “Svatovi”, “Bumerang”, “Igračka” i mnoge druge.

Autor: Sanja, Foto: www.sneki.rs

Comments

  1. sejdi shala says:

    bomba si ti

  2. voli te tvoja sneki

Komentiraj

*