Snežana Dakić Mikić Biografija

Snežana Dakić Mikić je rođena 1969. godine. Ona predstavlja začetnika modnog novinarstva u Srbiji. Po obrazovanju je profesor španskog jezika i hispanskih književnosti. Godinama je popularna i cenjena u svetu mode, dizajna, umetnosti i televizije, što umnogome govori o kvalitetu njenog rada i kreativnom duhu. Osmislila je sopstvenu autorsku emisiju „U trendu“ i u njoj objedinila svoju kreativnost, smisao za estetiku i poznavanje modnih tendencija.

Snežana Dakić Mikić je u medijima od svojih srednjoškolskih dana. Dugo je radila kao radio voditelj i novinar na Radio Indeksu i Radio Politici. TV karijeru otpočela je 1992. godine kao voditelj emisije “Stil“ na TV Studiju B, 1993 i 1994. godine radi kao voditelj udarne informativne emisije “Dan“ na TV Politika, a od oktobra 1994. godine pokreće autorsku TV emisiju “U trendu“, sa kojom je 2001. godine prešla na BK TV. “Život u trendu“ je svojevrsni nastavak ove kultne emisije sa kojom se posle godinu i po dana porodiljske pauze Snežana vraća na male ekrane.

U svojim emisijama je ugostila brojne sagovornike, pripadnike svetskog i domaćeg džet-seta koji diktiraju trendove savremenog života i proputovala najlepše turističke destinacije u cilju da svojim gledaocima prezentuje jedan argumentovano uobličen program, a u isto vreme edukativan i zabavan. U svoju delatnost uključuje i mlade, iskaknute i talentovane umetnike i daje im priliku da iskažu svoje sposobnosti. Udata je i mama male Laure. Dobitnik je priznanja Biznis Dama 2010. koju dodeljuje Klub privrednih novinara KPN.

Snežana Dakić Mikić

Snežana Dakić Mikić

Izvor i foto: Puls, ekapija.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*