Snežana Savić Biografija

Snežana Savić poznata srpska glumica i pevačica je ro|ena 06.03.1953 godine u Velikoj Plani. U Beogradu je završila Fakultet dramskih umetnosti, odsek glume kao student generacije. U prvi brak je stupila kao studentkinja i taj brak je brzo završen. Još u studentskim danima je dobila nekoliko uloga u pozorišnim predstavama da bi se kasnije pojavila i na malim ekranima i stekla popularnost u domaćim serijama kao što su: „Srecni ljudi“(uloga Maline Vojvodić) i u seriji „Porodično blago“(uloga supruge Danila Lazovića, Rajne Gagić). 2000. godine je proglašena za glumicu godine na osnovu njene uloge iz serije „Porodično blago“. Takodje je imala uloge i u kultnim filmovima kao što su: „Lude godine 7“, „Život je lep“,
„Tesna koža 2“, kao i u serijama „Stižu dolari“ i „Bolji život“. Od 1984 godine se bavi i muzikom i izdala je nekoliko ploča sa kojih su se izdvojili hitovi kao što su: „Tri poljupca hoću ja“, „Oči šarene“, „Topolska 18“. Udata je za Dragoslava Lazića, televizijskog reditelja sa kojim ima ćerku Anitu.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*