Srđan Gojković biografija

Srđan Gojković je mnogo poznatiji pod svojim prepoznatljivim nadimkom Gile. Po zanimanju je muzičar. Rođen je 08. aprila 1961. godine. Uz Električni orgazam izdao je 18 albuma i pet singlova. Gile je izdao i jedan samostalni i tri albuma za decu u saradnji sa Vladom Divljanom. Bavi se i produkcijom. Na samom početku mislio je da će prodavati mnogo ploča – koliko talenta, toliko prodatih primeraka. Iskusni muzičar i producent Enco Lesić nežno je zagrlio tada Gileta i rekao: „Čekaj da ti objasnim, nećete prodati 100.000 ploča jer živite u zemlji koja ima dvadeset miliona seljaka, duhovnih seljaka!“ Bio je u pravu!

Gile je pokrenuo Električni orgazam pre skoro 30 godina. Nikada od ovog benda nije odustao. Na svim fotografijama, omotima, potpisima pesama, jedno je zajedničko – Giletovo ime. Gile je išao u osnovnu školu na Banovom brdu, a završio je Jedanaestu beogradsku gimnaziju. Kao srednjoškolac ostao je bez oca. Karijeru je počeo kao bubnjar.

Prvi Giletov autorski bend bio je Hipnotisano pile. Svirao je bubanj. Komponovanjem je počeo da se bavi tek sa Električnim orgazmom. Prva ploča koju je Orgazam snimio bio je Paket aranžman. To je najlegendarnije, ili jedno od tri najlegendarnija domaća izdanja svih vremena. Paket aranžman je kompilacija koju su sačinjavale pesme tri domaća benda: Šarlo Akrobata, Idoli i Električni orgazam. U Paket aranžman trebalo je da uđu i Vlada Džet i Bajaga sa pesmom „Ma, pustite me, druže“.

Srđan Gojković Gile

Srđan Gojković Gile

Izvor i foto: kurir-info.rs, pulsonline.rs

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*