Srđan Miletić biografija

Srđan Miletić je glumac i pisac sa bogatom karijerom i mnogim projektima, a najpoznatiji je po ulogama u filmovima i serijama kao što su: „Naša mala klinika“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“, „Seadm i po“, „Ono kao ljubav“…

srđan miletić

Srđan Miletić je rođen 11. februara 1968. godine u Beogradu, a svoju prvu veliku ulogu je imao 1989. godine u seriji „Drugarica ministarka“. Pre toga je imao ulogu komentatora u filmu“Kad porastem biću kengur“.

Nije trebalo da prođe mnogo vremena kako bi Srđan postao tražen na području cele bivše Jugoslavije. Iza sebe ima preko 20 serija i filmova. Iako glumi već duže vreme Srđan je mnogima ostao poznat posle pojavljivanja u reklami za Meridijan banku gde se pojavio sa Rambom Amadeusom.

U reklami je bio debeljko ošišan na čiroki koji zajedno sa Amadeusom Rambom ukršta buzdovan. Pre reklame je bio voditelj poznate emisije „Da se naježiš“, a zahvaljujući njemu mnogi su mogli da uživaju u serijalu „Nikad izvini“.

Iako Srđan nije davao puno intervjua priznao je da mu je omiljena uloga gospodina Smita u „Ćelavoj pevačici“. Predstava u pozorištu je napravljena u saradnji zajedno sa kolegicom sa Akademije, Alisom Stojanović.

Od uloga koje je imao ne treba da zaboravimo na: „Drugaricu ministarku“, „Jug jugoistok“, „Pozorište u kući Stojan“, „Igra istine Pera“, „Kazneni prostor Dunav“…

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*