Srđan Predojević

Srđan Predojević je srpski televizijski voditelj koga su gledaoci godinama mogli da gledaju u „Jutarnjem programu“ na Pink televiziji, a od januara 2018. godine ga mogu gledati na Prvoj srpskoj televiziji. Osim što je voditelj, Srđan ima još jedno zanimanje, a to je potparol kontrole letenja Srbije.

Obrazovanje

2012. godine je magistrirao novinarstvo na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

Privatni život

Srđan je rođen 17. 7. 1971. godine u Kragujevcu. Ima mlađeg brata Ivana, dizajnera koji živi u Parizu i sestru Anu. Srđan se 2001. godine iz Kragujevca seli u Beograd. Jedno vreme je bio u vezi s Ivom Štrljić, voditeljkom i ćerkom glumca Milana Štrljića.

2014. godine se u Parizu oženio svojom dugogodišnjom partnerkom, pravnicom Mirjanom Lazarević. Srđan je isplanirao venčanje u Parizu, a partnerki je nameravao reći da će tamo ići na doček nove godine. S obzirom da nije mogao prikupiti sve potrebne dokumente, morao je upropastiti iznenađenje i ipak otkriti Mirjani svoj plan.

Idejom o venčanju su najviše bila oduševljena njihova deca, Stefan i Sofija. Ceremoniju su obavili u „Hramu svetog Save“ u Parizu, a građansko venčanje u našoj ambasadi u Parizu. Slavlje se kasnije nastavilo u jednom od pariških hotela s osam zvezdica.

Posao

Srđan svoju karijeru započinje na televiziji Spectrum, a kasnije prelazi na televiziju Kragujevac i tamo postaje urednik.

Nakon što je dobio ponudu sa televizije B92, okončao je uredničku karijeru na TV Kragujevac i ispočetka počeo graditi karijeru u Beogradu. Osim što je tada radio u informativnom programu televizije B92, radio je i kao dopisnik „Anema“ iz Grčke i dva meseca je u Hagu pratio suđenje Slobodanu Miloševiću.

2004. godine prelazi s B92 na Radio televiziju Srbije gde je uređivao Beogradske hronike i zajedno s Jovanom Joksimović vodio Jutarnji program. Nakon šest godina provedenih na RTS-u, Jovana i on prelaze na Pink televiziju na kojoj su takođe vodili jutarnji program.

2018. godine je ponovno došlo vreme za promene pa Srđan, opet zajedno s Jovanom, prelazi na Prvu TV. Osim Jutarnjeg programa, zaduženi su i za uređivanje jedne dnevne emisije. Srđan kaže kako je odluku o prelasku na Prvu doneo uz pomoć kolegice Jovane, za koju kaže da mu je velika podrška.

Takođe kaže kako mu je rastanak od Pink televizije i njenog vlasnika Željka Mitrovića teško pao. Za Željka je rekao da je izvanredan poslodavac i pre svega dobra osoba. Za razliku od poslodavca na RTS-u Aleksandra Tijanića, s kojim se ni Srđan ni Jovana nisu slagali pa im je rastanak bio lak, sa Željkom je bilo teško jer nikad nisu imali nikakve sporove ni svađe.

Srđan se gledaocima Prve po prvi put predstavio 3.3.2018. godine u večernjim vestima. Dan kasnije je vodio emisiju Izborna noć, posvećenu beogradskim izborima, a gledaoci ga svakog radnog jutra mogu gledati u novom formatu „Jutro s Jovanom i Srđanom“.

Iako je Srđan poznat po voditeljskom poslu koji obavlja i koji voli i ceni, on je položio ispit za pilota privatnog aviona pa je njegovo službeno zanimanje potparol Kontrole letenja Srbije. Iako je avion za koji on ima dozvolu jednomotorni i za sportske namere, to ne znači da ne može prevoziti i putnike. Međutim, kaže da mu nije cilj baviti se s tim jer mu porodica i obaveze ne dopuštaju da upiše još jedan fakultet jer bi za linijskog pilota morao pohađati nastavu još dve ipo godine.

Ističe kako uživa u vožnji aviona, a s obzirom da akademija u Vršcu ima 2.000 kvadratnih metara vlastitog vazdušnog prostora može se kad poželi i bez najave otisnuti u visine.

Najveća dostignuća

Srđan je tokom svoje uspešne dugogodišnje karijere radio na nekoliko televizija, a nakon njegovog najnovijeg angažmana ostaje nam videti kakve će nove projekte donijeti gledaocima Prve TV.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*