Šta je prava istina o celulitu

Da li znate da je celulit problem koji muči mnoge žene širom sveta. To je problem koji teško mogu da reše, a zbog kojeg se troši mnogo para. Celulit je problem na koji je retko koja žena imuna i zato je mnogo važno znati pravu istinu o njemu, šta bi moglo da vam pomogne.

žena u šorcu

Već se neko vreme priča o tome kako mnogi ne znaju pravu istinu o celulitu, a baš bi trebalo da predstavlja rešenje koje čekaju žene ne samo ovde nego i dalje. Pogrešno je verovati kako celulit nemaju mršave žene i devojke.

O tome hoćete li se boriti protiv celulita ili ne ovisi o nekoliko faktora, a tu je i genetika. Upravo ona određuje sa koliko ćete masnog tkiva da se rodite i koliko imate debelu kožu. Ljudi koji imaju tanku kožu će imati celulit, ali se on neće toliko primetiti. Povećana telesna težina može da pogorša problem, ali to ne znači da problem sa celulitom nemaju i mršavi ljudi.

Celulit možete da razbijete uz pomoć vežbanja. To je i nije istina. Celulit ne možete da razbijete samo uz pomoć vežbanja, nego i pravilne ishrane. Morate da pazite šta jedete, a bilo bi najbolje kada bi konzumirali hranu koja u sebi ima mnogo kalcija. Najbolje su one vežbe uz pomoć kojih ćete da izbacite sve toksine iz tela.

Skupi tretmani pomažu da pobedite celulit. To uopšte nije istina. Možete odlaziti na tretmane kako ga ostali ne bi primetili, ali on neće nestati. Tretmani kao što je liposukcija mogu da budu opasni i imaju loše posljedice.

Da vam se celulit više ne bi primetio, mnogo je važno da obogatite svoju ishranu ribom, mahunarkama, celovitim žitaricama i svežim voćem i povrćem. Gubitkom težine nećete da rešite problem jer celulit može i dalje da ostane. Važno je da znate šta je istina kako bi mogli da pomognete svom telu i da se bolje osećate.

Autor: Sanja, Foto: MANDY GODBEHEAR/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*