Šta kada zaspete sa šminkom

Vi ste jedna od onih žena koja redovno skida šminku pre spavanja jer želite da vam je koža uvek lepa i zdrava? Ali što kada jednom to ne uradite nego odlučite da preskočite čišćenje jer jednostavno niste imali snage posle žurke?

čisto lice

Slede saveti koji će vam pomoći da ublažite negativne posledice. Šminka koja ostane na vašem licu može negativno uticati na vaše lice zato što ju može dodatno isušiti te izazvati fleke ako je dugo na vašem licu. Zato je bitno da uvek pre spavanja odstranite šminku. Važno je da nahranite kožu.

Saveti za sve žene koje imaju kombinovanu ili masnu kožu

Nema veze ako na sebi imate kvalitetnu šminku jer ako je predugo na vašoj koži ona može da izazove bubuljice. Šta se događa? Dolazi do zapušavanja pora i dodatnog mašćenja lica.

Prvo morate dobro da operete lice i odstranite sve ostatke make-upa. To bi bilo najbolje da uradite sredstvom koje neće preterano da isuši vašu kožu. Posle toga ide dubinsko čišćenje lica ili piling. Koža će nakon ovoga povratiti svežinu. Vaticom istrljajte T zonu koja je najpodložnija mašćenju. Na kraju lice poprskajte lekovitom termalnom vodom.

Saveti za sve žene koje imaju suvu ili normalnu kožu

Šta prvo možete da uradite? Ako ste rešili da ćete ovu noć krenuti na spavanje sa šminkom onda proverite koja je pomoć za dan nakon lude žurke. Prvo odstranite šminku i očistite lice maramicama kako ne bi još više osušili kožu.

Kako je koža na kapcima posebno osetljiva gde se mogu pojaviti sitne bore, veoma je važno da koristite kvalitetnu kremu za taj deo, a pogotovo ako su oči bile našminkane celu noć.

Nakon lude žurke koži morate vratiti svežinu i ponovo ju nahraniti. Koža je bila prekrivena puderom, pore su bile zatvorene i ona nije mogla da diše. Sada joj više nego ikada treba prava nega. Prvo morate da očistite lice i posle toga nanesete kremu.

Sada znate kako da lečite kožu nakon šta ste otišli na spavanje bez da ste skinuli šminku. Nemojte da vam to postane navika jer ipak želite da vam kosa duže vreme bude prelepa.

Autor: Sanja, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*