Šta uništava vašu kožu

Da li ste znali kako postoje navike zbog kojih vaša koža ne izgleda lepo, puna je akni te tamnih kolutova koji se nalaze oko očiju? Vreme je da saznate koje su to navike zbog kojih vaša koža izgleda umorno i bez života. Zaboravite na skupe kreme, jer one više odmažu nego što pomažu.

nega lica

Lepa i glatka koža morala bi da bude prioritet svake žene i zato je važno da znate za pravilnu njegu lica uz koju ćete da se osećate lepše i bolje, kao da se nalazite na vrhu sveta. Ako imate problema sa aknama onda je vreme da nešto poduzmete što pre, jer koža će tako imati više vremena da se oporavi.

Počnite sa promenama na vreme i prvo što morate da uradite je da promenite način svoje ishrane. Zbog loše ishrane vaša koža neće da izgleda lepo i vi ćete se osećati loše. Zaboravite na brzu hranu i okrenite se orašastim plodovima, voću, povrću i hrani koja u sebi ima mnogo vitamina C.

Važno je da se na vašem meniju nađe hrana koja je dobra za metabolizam i koja sadrži hranjive materije. Sada znate da je ishrana važa i ne možete da zaboravite na ovaj detalj.

Skidate li šminku pre spavanja ili zaboravljate i uprkos svemu volite da stiskate bubuljice? To nije dobro šta radite, jer tako radite teritorij za nove akne i priči nikad kraja. Tako samo još više pogoršavate i ovako loše stanje.

Nemojte da zaboravite na čišćenje lica svaku noć pre nego šta idete na spavanje. Umesto jakih preparata u kojima ima mnogo hemije, odlučite se za blagi piling koji će vašem licu da vrati sjaj.

Spavajte mnogo, jer nedovoljno sna može da uzrokuje stres, što će da utiče na vaše lice i kožu. Organizam tada postaje slab i više ne može da se bori protiv akni i svega čega pokušavate da se rešite. Naspavajte se i nemojte da zaboravite kremu za lice pre spavanja.

Autor: Sanja, Foto: Shots Studio/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*