Šta uzrokuje opadanje kose

Da li ste primetili kako vam kosa opada? Ako je tako onda je vreme da nešto i poduzmete kako bi uvek bili zadovoljni svojim izgledom i kako bi vam kosa uvek bila zdrava. Gubitak kose može da bude signal mnogih problema.

češljanje kose

Stres je samo jedan razlog zbog čega vam kosa opada, ali on nije jedini. Gubitak kose možete da povežete sa mnogo toga, pa tako i zbog niskog nivoa crvenih krvnih zrnaca u vašem organizmu. Ako niste znali takvo stanje je poznato kao anemija.

Nedostatak gvožđa u krvi razlog je opadanja kose kod mnogih osoba i to ne samo kod žena koje su u menopauzi između 30 i 50 godina života. Provedene su mnoge studije i sve su bile složne kako je gvožđe jedan od glavnih razloga zašto mnogi imaju ovaj problem.

Nedostatak gvožđa posle čega sledi anemija, izaziva slabije snabdevanje kiseonikom zbog čega im se smanjuje funkcija. Veoma je važno da imate znanje o svemu što može da uzrokuje opadanje kose. Tako ćete da izbegnete depresiju zbog pramenova kose koje gledate na češlju ili u kadi.

Lečenje će da ovisi o tome koliko vam je slaba kosa. Za lečenje možete da koristite razne tipove nutritivnih proizvoda koji su bogati aminokiselinama, mineralima i vitaminima.

Ove proizvode morate lokalno da stavite na kožu kao bi sprečili opadanje kose te obezbedili pothranjivanje folikula. Tako postepeno stabilizujete opadanje kose, posle čega ona postaje jača.

U prvim fazama se vrši oksigenacija da bi se obezvedio visoki nivo kiseonika kojeg nedostaje zbog anemije. Postepeno se rešavaju problemi i kosa je opet lepa, zdrava i gusta.

Važno je da prepoznate znakove na vreme i okrenete se rešavanju problema. Vreme je da rešite anemiju i smanjite opadanje kose. Vi ste mnogo važni, pa se zato morate osećati dobro u svom telu. Neka vaša kosa uvek bude lepa i bogata.

Autor: Sanja, Foto: Lana K/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*