Šta znate o obrvama

Da li znate mnogo o obrvama i šta njihov oblik zapravo govori o vama? Budući da toliko mnogo vremena potrošite kako bi ih počupali i oblikovali tako da lepo istaknu vaše oči, važno je da znate nekoliko korisnih činjenica o njima.

zaobljene obrve

Da li znate da obrve ne traju dugo? Tako je, one imaju rok trajanja, pa se pokazalo da se dlake na tom delu tela menjaju svaka četiri meseca. To je vreme potrebno kako bi svaka dlaka opala i umesto nje narasla nova.

Na tom delu tela iznad očiju nalazi se mnogo dlaka. Sve one osobe koje su počele da čupaju obrve imaju do 300 dlaka u samo jendoj obrvi, dok oni koji nisu to nikada uradili imaju oko 500 dlaka.

Koja je svrha obrva? One nisu samo tu da istaknu lepotu naših očiju, njihova je rola mnogo važnija. Obrve se nalaze upravo na ovom mestu kako bi sprečile da vam se znoj sliva u oči, dok luk obrva pomaže da se usmeri tečnost prema prema krajevima vašeg lica.

Da li znate da vaše obrve govore mnogo o vama, više od onog šta su neki možda hteli. Upravo oblik obrva mnogo govori o nekoj osobi. Zaobljene obrve vole da imaju sve one osobe koje su direktnije i spretnije. Ako imate oblikovane obrve pod uglom, vi ste stroga osoba koja voli sve da drži pod kontrolom.

Obrve nemaju samo ljudi nego i drugi sisavci, ali samo se kod čovjeka one nalaze na goloj koži. To je još jedna zanimljiva činjenica koja može mnogo da vam otkrije o tom delu tela o kojem možda niste toliko razmišljali.

Oblikovanje obrva nije nešto što je krenulo u moderno vreme. Dokazano je kako su ih oblikovali još u vreme Renesanse te u 18. veku kada su obrve u Americi naglašavali tako da su ih depilirali uz pomoć kože od sivog losa.

Autor: Sanja, Foto: Ivanova Inga/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*