Stefan THC Gligorijević

Stefan THC Gligorijević je član grupe THC La Familia koju je osnovao s Borkom Vujičićem i DJ Senkom, koji je kasnije napustio grupu. Veliku popularnost im je donela pesma „Igraj i pobedi“ kojom su podržali srpske košarkaše na putu do finala Svetskog prvenstva i koja je nakon uspeha Orlova postala jedna od najvoljenijih sportskih himni.

Privatni život

Stefan je rođen 28.12.1985. godine u Beogradu. Rep je u njegov život ušao još dok je bio dete od šest-sedam godina. Iako ništa nije razumeo, gledajući spotove stranih repera Stefan je video da se nose s istim problemima koje muče njega i njegove prijatelje. Prve rime su počeli pisati već u osmom razredu osnovne škole i od tada ljubav prema repu stalno raste.

Stefan navodi da je ulica jedina institucija koja je autoritativna i dovoljno kvalifikovana da uputi kritiku. Za njega ulica nije samo reč nego njegov život, odrastanje i škola, kao i najveća podrška muzici kojom se bavi.

Posao

Grupa THCF je prvi nastup imala 2003. godine u maloj sali Doma omladine, gde su nastupili kao predgrupa bendu Philosophy Smile. Uskoro su ih primetili određeni ljudi pa su s izvođačima poput Prti Bee Gee i Bičarke na Travi nastupali na Akademiji. U to vreme je skoro jedini izvor nove muzike bio radio pa su gostovali po radio emisijama, gde su upoznali ljude iz kuće Bassivity i s njima 2004. godine potpisali ugovor.

Prvi album pod nazivom „THC La Familia“ su objavili 2007. godine, a na albumu su gostovali Relja iz VIP-a, Suid, Lud i mnogi drugi. U međuvremenu je DJ Senka napustio sastav, a Stefan i Borko su 2009. godine snimili novi album koji su nazvali „Majmun Idzuo“. Na tom albumu su gostovale brojne face s rep scene, a od 15 pesama posebno su se izdvojile „Život nije samo jedan“, „Trenerka stil“ i „Bulevar nasilja.

2010. godine je učestvovao u „Farmi“, a na ulazak se odlučio kako bi promovisao rep muziku. Na najpoznatijem seoskom imanju je boravio i njegov kolega iz grupe Borko Vujičić, a učestvovanje u emisiji im je donelo kontakte i veze koje su iskoristili da promovišu svoju muziku.

Stefan i Borko su u aprilu 2014. godine objavili treći studijski album pod nazivom „Više od repa“. Iako se radilo o njihovom najzrelijem albumu do tada, u početku nije doživeo preveliki uspeh nego se počeo slušati tek godinu dana kasnije. Stefan i Borko su tada objavili spotove za pesme „Nemam al’ kidam“, koji je snimljen u Beču i „Ne mrzim nikoga, ali ne dam ni na svoje“, koji su snimili na Kosovu i Metohiji.

Stefan kaže da ih je rep usmerio nečemu pozitivnom, ali da su njihove aktivnosti puno šire od same muzike. On i Borko su aktivni u humanitarnom radu i sportu, a znaju se praktično od rođenja pa zbog svega toga kažu da je njihova grupa više od repa.

Nakon svojevrsne himne srpskih košarkaša „Igraj i pobedi“, THCF je 2016. godine snimio pesmu i pod nazivom „Marš na Rio“, za Olimpijske igre u Riju.

THCF je u oktobru 2017. godine objavio novu pesmu u saradnji s producentom Cobijem. Pesma pod nazivom „Krvavi Balkan“ je snimljena za potrebe nove sezone emisije „Dosije“ na Prvoj TV. THCF i Cobi su pre toga za spomenutu emisiju snimili i pesmu „Ideš za Kanadu“ o ozloglašenom Zemunskom klanu.

Iste godine su ostvarili saradnju s Markom Rokvićem. Zajedno su snimili pesmu „Stani zoro“, na kojoj je radio Radoslav Grajić Graja.

Najveća dostignuća

Stefan Gligorijević je kao član grupe THCF objavio četiri studijska albuma, a široj javnosti postaje poznatiji nakon pesme „Igraj i pobedi“, koju su on i Borko Vujičić snimili kao podršku srpskim košarkašima na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*