Što treba da znate o šminki

Kada se šminkate morati znati koje su prednosti, a koji nedostaci. Važno je da pronađete ono što je lepo na svom licu kako bi to mogli da istaknete. Način šminkanja ne ovisi samo o tome kakav oblik lica imate nego i o vašim godinama. Za mlade devojke je potreba samo maskara, korektor i neki lepi sjaj za usne.

karmin i senka

Pazite da je manje uvek više i nemojte preterivati bez obzira koliko imate godina i da li ste tinejdžerka ili možda žena koja je okrenula trideset godina. Šminka ne sme da bude teška za vaše lice i da osećate njenu težinu tokom celog dana. Za svaku ženu je važna hidratantna krema koju treba da nanese svaki put pre šminkanja.

Koža kod mladih devojki je sklona bubuljicama i zbog toga ne treba nanositi debele slojeve pudera. Pored toga važno je regularno čistiti lice pre spavanja. Na licu se tokom dana zna zadržati mnogo prljavštine pa je važno za mlade i starije žene da čiste svoje lice.

Kod šminkanja je važno da odaberete pravu boju pudera i korektora. To možete da uradite tako što ćete da isprobate svaki proizvod pre nego što ga kupite. Pronađite boju koja će da se slaže sa vašom bojom kože, a ako imate problema sa bubuljicama bilo bi dobro da koristite antibakterijski puder.

Nećete da pogrešite ako se odlučite za puder u peni koji neće zatvoriti vaše pore. Tako ćete da odaberete najbolje za svoje lice i kožu, a ona će vam posle biti zahvalna. Ako vam se u međuvremenu pojavi bubuljica prikrijte ju sa korektorom.

Neka vam šminka na očima svaki dan bude prirodna bez tamnih boja i teških boja koje možete da sačuvate za večernje izlaske. Usne namažite karminom u nežnoj boji ili sjajem za usne. Oči ukrasite sa tankom linijom ajlinera.

Autor: Sanja, Foto: Africa Studio/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*