Suzana Mančić

Suzana Mančić je srpska pevačica, voditeljka i glumica. Najveću popularnost doživljava pojavljivanjem u emisiji „Loto“, nakon čega je postala najpoznatija loto devojka. Glumila je u filmovima „Ćao inspektore“ i „Žikina dinastija“, a gledaoci su je mogli pratiti i u seriji „Selo gori, a baba se češlja“, u kojoj je tumačila lik Svetlane. Napisala je dve knjige – „Kao da sam sanjala“ i „Neukrotivo srce“.

Obrazovanje

Pohađala je osnovnu školu „Đura Strugar“ i Petu beogradsku gimnaziju. Bila je jedan od najboljih učenika u razredu. Paralelno s gimnazijom je išla u srednju baletsku školu „Lujo Davičo“. Nakon gimnazije je upisala Pravni fakultet, ali ga je zbog karijere završila tek nakon deset godina.

Privatni život

Rođena je 22.11.1956. godine u Beogradu. S obzirom da im je bila jedino dete, Suzanina majka Vera i otac Aleksandar, nekad istaknuti novinar dnevnika „Politike“, u potpunosti su koj se posvetili i omogućili joj bezbrižno detinjstvo. Kao dete je volela da provodi vreme u prirodi kod baka u Valjevu i Pirotu. Posebno je volela časove plesa i muzike koje je imala u vrtiću, a s majkom je išla na koncerte Đorđa Marjanovića kojeg je obožavala. Imala je želju da postane balerina, ali joj je jedan ruski pedagog rekao da je prekrupna za to i da bi trebalo da se bavi košarkom.

1989. godine se udala za bubnjara nekadašnje grupe Sedmorica mladih Nebojšu Kunića, kojem je to bio treći brak. Nakon tri godine braka su dobili ćerku Teodoru. Nebojša je kasnije zbog krize na estradi počeo da se bavi privatnim poslovima, što ih je odvelo na Kipar, a kasnije i u Moskvu. Suzana je 1995. godine rodila drugo dete, ćerku Nataliju, a kako bi joj pravila društvo i pomagala oko dece, u Moskvi joj se pridružila majka Verica.

Suzana i Nebojša su se nakon osam godina braka razveli, a ona se vratila u Srbiju. Do razvoda je došlo na njenu inicijativu jer joj je Nebojša navodno govorio da više nije lepa i mlada te da je niko ne bi hteo da nije postala njegova žena. Ona je u tom rperiodu posećivala psihologa i patila od depresije.

2000. godine je započela vezu s grčkim bankarom Simeonom Ocomokosom i jedno vreme je planirala da se preseli u Atinu i da povede decu, ali se predomislila. 2017. godine je najavila njihovo venčanje koje je trebalo da se održi u Veneciji, ali zbog Simeonove prezauzetosti poslovnim obavezama, venčanje je do daljnjeg odloženo.

Suzana je jedna od prvih žena s ovih prostora koja se prepustila čarima estetske hirurgije, ali kaže da se trudi biti umerena. Korigovala je podočnjake, operisala grudi i nos. Našla se u središtu skandala nakon što su objavljeni njeni privatni kućni snimci. Na prvoj se nalazi s bivšim mužem Nebojšom Kunićem, a na drugoj s tadašnjim dečkom Simeonom. Javnost je tada nagađala da je sama Suzana objavila snimke kako bi privukla pažnju i vratila popularnost.

Posao

Suzana je pred kraj školovanja u gimaziji postala članica grupe Trag s kojom je snimila ploču i nastupala na festivalima i koncertima. Jedno vreme je zbog ljubavi živela u Kuvajtu, ali se nakon raskida vratila u Beograd, a pošto nije htela zavisiti od roditelja, radila je poslove koji su bili slabije plaćeni, poput reklama na RTS-u, sinkronizacije crtanih filmova i slično.

1976. godine je na festivalu u Subotici nastupila s pesmom „Ogledalce, ogledalce“ i osvojila drugo mesto. Iako su joj čelnici PGP RTB rekli da se odlično snašla kao pop pevačica, ona je odlučila da se bavi disko muzikom. 1978. godine nastupa na festivau Inter talent u Češkoj i osvaja nagradu za interpretaciju. Pet godina kasnije Diskos objavljuje njen album „Okreni moj broj“ na kojem se našlo osam pesama, a koji je aranžirao i producirao Laza Ristovski. On je album uradio nez ikakve naknade, ali je imao jedan uslov, a to je da Suzana dođe u njegovu kasarnu u Somboru i održi koncert za vojnike i oficire.

1987. godine je učestvovala na jugoslovenskom izboru za Pesmu Eurovizije koji se održavao u Sava centru u Beogradu, a predstavila se pesmom „Vreme nežnosti“ i završila na 11. mestu. Iste godine je objavljen njen album od nazivom „Imaš sreće što te volim“ na kom su se, osim istoimene naslovne pesme, našle i pesme „Ja ne volim blic romanse“, „Gde li si sada“, „Srce drugom ne dam“, „Navrati“, „Pukla tikva na dva dela“, „Mita krempita“ i „Dug ljubavi“.

1989. godine započinje saradnju s Diskotonom koji je objavio njen album „Ne kuni me mati“. Posle tog albuma je napravila dužu muzičku pauzu, a onda je 2004. godine u saradnji s Grand produkcijom objavila novi album pod nazivom „Oluja“. Kasnije je s hrvatskim pevačem Davorom Radolfijem snimila duet „Samo dvije riječi“ koji su premijerno izveli na njegovom koncertu u Beogradu.

2016. godine je učestvovala u humanitarnom šou programu „Tvoje lice zvuči poznato“. U jednoj od epizoda je imitirala Britni Spirs i poljubila se s Darom Bubamarom koja je tom prilikom imitirala Madonu. Suzana je osim Britni imitirala mnoge poznate ličnosti, a pobedu je odnela imitacijom Gvin Stefani i nagradu od 1.000 eura je poklonila Savezu slepih i slabovidih Srbije. Nije uspela doći do finala takmičenja i smatra da joj je zbog toga učinjena nepravda.

Što se tiče njene voditeljske karijere, ona započinje ponudom za vođenje emisije „Loto“ koja joj je donela veliku popularnost.Četiri godine je izvlačila kuglice iz bubnja i postala najpoznatija loto devojka. Kasnije je vodila emisije „ZAM“, „Grand produkcija“, „Nedeljno popodne s Piletom“, „I pesma i bingo“, „Bračne zavrzlame“, „Posle ručka“, „Suzanin izbor“, „Srce nas je otkucalo“ i druge“. U čast 40 godina postojanja lutrije u Hrvatskoj, Suzana je u oktobru 2013. godine izvlačila brojeve u Zagrebu.

2014. godine se vraća na televizijske ekrane s emisijom „Stoka“ Pink televizije u kojoj je, uz pomoć gledaoca i poznatih gostiju, birala sto najljepših narodnih pesama.

Iako je u vreme dok je bila mlada dobijala ponude da se skine za neki od časopisa, Suzana je zbog konzervativnog oca i šefova to odbijala napraviti, ali 2004. godine se odlučila slikati za naslovnicu srpskog izdanja časopisa „Playboy“. Jednom prilikom je bila i predsednica žirija za izbor „Plejbojeve zečice“ i tada je izjavila da bi podržala svoje ćerke ukoliko bi se prijavile za ovo takmičenje.

Devedesetih godina glumila je u putujućoj humoristično-erotskoj predstavi „Seksplozija“, a ostvarila je i nekoliko filmskih uloga. Dobila je ulogu i u filmu „Nacionalna klasa“, ali je na kraju odustala i kaže da se i danas kaje zbog toga.

Osim u muzici, glumi i voditeljskom poslu, Suzana se okušala i u pisanju. Knjigu „Neukrotivo srce“ je posvetila majci, a napisala je jer je sama htela reći nešto o sebi, setiti se ljudi, mesta, događanja i uokviriti svoja sećanja na stranicama knjige. Knjiga sadrži priče o ljubavi, razočaranjima, tajnim vezama s oženjenim i nekim od poznatih muškaraca te niz teških i sretnih trenutaka koji su se događali tokom njene četrdesetogodišnje karijere. Knjiga „Kao da sam sanjala“ je prozor u svet ranjivog i ogoljenog ženskog srca u kojoj se proteže iskonska ženska potreba i neutoljiva glad za ljubavlju.

Najveća dostignuća

Suzana Maničić se pokazala kao svestrana osoba. Osim uspešne voditeljske i muzičke karijere, pojavila se i u nekoliko filmova, u kojima je uglavnom glumila samu sebe. Dokazala je da joj i pisanje ide prilično dobro, a njena knjiga „Neukrotivo srce“ je doživela šest izdanja pa je godinu dana kasnije napisala i nastavak pod nazivom „Kao da sam sanjala“. Snimljeno je i audio izdanje te knjige namenjeno slabovidim ljudima, a Suzana je goste na promociji zamolila da umesto cveća daju dobrotvorni prilog za Savez slepih.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*