Svetlana Ceca Kitić Biografija

Svetlana Ceca Kitić je rođena 07. juna 1960. godine. Ona je 1977. godine proglašena za najbolju mladu rukometašicu sveta, a za najbolju rukometašicu je proglašena i 1988. godine. Sa 84.1% glasova u anketi Svetske rukometne federacije u avgustu 2010. godine proglašena je za najbolju rukometašicu sveta.

Svetlana Kitić je 1980. godine ponela srebro, a 1984. godine zlato i 1982. godine bronzu na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. Za najbolju rukometašicu svih vremena proglašena je u 50. godini. To se dogodilo u periodu kada je na ljubavnom planu pronašla sreću.

Skoro sa svakog putovanja se vraćala sa medaljom. Iako ima troje dece, posle svakog porođaja brzo se vraćala na teren. 1996. godine prekinula je profesionalnu karijeru. U 48. godini života poslednji put je izašla na teren za svoj beogradski Radnički. Svetlana, kao što je poznata po svojoj uspešnoj karijeri, isto tako je poznata i po nesrećnoj ljubavi. Jednom je izjavila da je pomišljala na samoubistvo ali u tome su je otrgla deca.

Njen suprug je Milan Magić. Ima ćerku Maru iz braka sa estradnim menadžerom Goranom Bogunovićem i sina Nikolu iz prvog braka sa Draganom Dašićem. Njena najmlađa ćerka zove se Aleksandra, i to Cecinog iz braka sa Zoranom Kovačevićem.

Svetlana Ceca Kitić

Svetlana Ceca Kitić

Izvor i foto: WP, tracevi-magazin.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*