Tesla je pio, pušio, kockao se i bio ženskaroš

Uskoro započinje snimanje filma o poznatom znanstveniku Nikoli Tesli. U filmu o srpskom naučniku glumit će Gary Oldman i Ann Hathaway, a producent filma je Daniel D. Vujić. Osim ovog filma snima se još deset filmova od čega producent misli kako su ozbiljna tri filma, dok se boji filma u kojem će da glumi George Clooney i to zbog radnje.

nikola tesla

Producent i scenarist Daniel D. Vujić o glumcu Gary Oldmanu ima samo reči hvale. Poznati producent izjavio je kako je Gary bio oduvek njegova želja, a glumac je odmah pristao jer ga mnogo interesuje Nikola Tesla.

Ann Hathaway neće imati veliku ulogu, ona će da glumi ženu Teslinog drugara Katarinu u koju je Nikola Tesla bio zaljubljen. Doznajemo kako je Ann Hathaway bila želja poznatog glumca Gary Oldmana.

Film će da režira John Milius, a film će se od ostalih razlikovati po tome što će Nikola Tesla biti prikazan kao čovek od krvi i mesa, a ne kao svetac. Redatelj se nada kako će njegov film razbiti predrasude koje su ljudi imali o poznatom naučniku.

Redatelj je svestan kako će mnogi da ga kritikuju, ali očito je da je Tesla pušio, kockao i bio ženskaroš. Postoji još jedan mit koji redatelj želi da sruši, a to je da je Tesla umro bez dinara. To nije tačno, jer je umro u pidžami od sto dolara što danas ima vrednost od hiljadu dolara. Redatelj je postavio pitanje: „Tko nosi tako skupe pidžame?“

Autor: Sanja, Foto: Wikimedia

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*