Tijana Vučetić

Tijana Vučetić je javnosti poznata kao Petrojka zbog svoje uloge u seriji „Selo gori, a baba se češlja“ koja ju je i proslavila. Osim glumom, bavila se i muzikom, i tako je nastupala na humanitarnim koncertima. Ima ćerku koja joj predstavlja sve na svetu i nakon opasnih turbulencija u braku sa Slobodanom Macurom, ona i njena ćerka napokon žive srećno i slobodno.

Obrazovanje

Tijana je izrazito ponosna što je pored karijere uspela diplomirati na Sveučilištu u Beogradu, smer Likovna pedagogija.

Privatni život

Tijana se rodila 1979. godine. Bila je u braku sa Slobodanom Macurom, međutim brak je krenuo nizbrdo zbog Slobodanovog ponašanja. Muž ju je psihički i fizički maltretirao, čak i dok je bila trudna s njihovom ćerkom.

Nakon što je Tijana zatražila razvod, Slobodan je želeo da joj oduzme starateljstvo, ali u tome nije uspeo. Tijana i njena ćerka su nakon te noćne more mirno okrenule novu stranicu.

Posao

Tijanina prva ljubav je bila muzika i pevala je na puno humanitarnih koncerata. Pevala je čak na koncertima koje su organizovali Dobrivoje Budimitović Bidža i Raka Radović. Na jednom od njih je upoznala Radoša Bajića koji joj je ponudio ulogu koja ju je i proslavila.

Najpoznatija je po svojoj ulozi u seriji „Selo gori, a baba se češlja“. Radnja serije je smeštena u Petlovac, tipično srpsko selo, otuđeno od sveta, koji neguje stare običaje i vrednosti koje su u kontrastu sa savremenim. Tijana je glumila Petrojku, devojku Sina Dragana.

Osim pevanja i glume, Tijana se 2013. godine pojavila na malim ekranima kao učesnica Farme.

Najveća dostignuća

Tijanino najveće dostignuće je svakako uloga Petrojke koja je bila jedan od najbolje prihvaćenih likova iz popularne serije. Tijana se toliko identifikovala s ulogom, da je postala i njen nadimak.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*