Tina Ivanović

Radmila Tina Ivanović je srpska turbo-folk pevačica i fotomodel. U svojoj karijeri je izdala pet albuma, nekoliko singlova i bila je nagrađivana. Neke od njenih najpoznatiji pesama su „Bunda od nerca“, „Zaljubljena“ i „Bambus“. Bila je učesnica rialiti programa „Farma“ i danas se još uvek aktivno bavi muzikom.

Obrazovanje

Osnovnu školu je završila u Velikoj Plani. Nakon pobede na „Prvom glasu Pomoravlja“ Tina se preselila u Beograd gde je završila trgovačku školu. U školskim danima se takođe bavila i rukometom.

Privatni život

Tina Ivanović rođena je kao Radmila Ivanović 28.9.1974. godine u Kosovskoj Kamenici. Kasnije njena porodica se preselila u Veliku Planu. Živeli su u velikim finansijskim problemima. Otac joj je bio građevinski radnik, a majka domaćica.

Tina je nasleđivala odeću od svoje starije sestre, a u osnovnoj školi je brala višnje kako bi zaradila. Svoju prvu veliku zaradu, nekoliko puta veću od očeve plate, je donela nastupom u jednom mestu blizu granice s Rumunijom.

Tina je zatrudnela jako mlada i uprkos protivljenju svih rodila je sina Danijela i bila je primorana da ga ostavi. O razlozima zbog kojih ga je morala ostaviti nikada nije javno progovorila. Danijel živi sa svojim ocem u Svilajncu, a Tinu i njezinog drugog supruga Zvezdana redovito posećuje. Posebno otkada su se preselili u novu kuću gde je uredila i sobu za Danijela.

Tina se 2004. godine udala za Zvezdana Anđića i njihov brak je bio razvlačen po medijima zbog mogih skandala koji su se dogodili. Tina je njega izbacila iz kuće zbog prevare i razmišljala je o razvodu, a još dok su bili samo u vezi Tina je učestvovala u „Farmi“ gde je svog dečka prevarila sa drugom ženom.

Posao

Sa samo 14 godina Tina je nastupila na festivalu „Prvi glas Pomoravlja“ na kom je pobedila i publici pokazala svoje vokalne sposobnosti. Pre nego što je izdala prvi album pevala je po klubovima u Nemačkoj. U svojoj karijeri je izdala pet albuma. Prva dva“Lutalica“ i „Zavodnica“ su bila u produkciji ZAM kuće i nisu postigla veliku popularnost. Treći album „Bunda od nerca“ izdala je u istoj produkciji, koja je bila preimenovana u Grand, i na njemu se našla istoimena pesma koja je postala hit.

2011. godine njen singl „Lepoto moja“ beleži veliku popularnost i našao se na vrhovima top lista. Dve godine kasnije izlazi dugoočekivani singl „Montenegro, Monte Carlo“ koji je bio hit, a 2014. objavila je „Kao Magija“ koji postavlja produkcijske standarde slične onima na MTV-u.

I nakon pet albuma Tina se i dalje bavi muzikom i održava nastupe.

Najveća dostignuća

Od 2008. do 2013. godine Tina je dobila 4 nagrade. Dve su bile za Folk Hit Godine 2008. i 2010 godine. Dve godine kasnije osvojila je „Zlatni Melos“ u Beogradu, a 2013. dobila je nagradu „Beogradski pobednik“.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*