Toni Petkovski biografija

Toni Petkovski ili Toni Zen je reper i producent iz Makedonije te bivši pripadnik benda „Urbana Dimenzija“. Toni je vlasnik specijalizovane prodavnice za odeću u stilu hip hopa. Jedan je od najpopularnijih repera u Makedoniji.

toni petkovski

Toni Petkovski je rođen 21. jula 1983. godine u Skoplju gde još uvek živi i radi. Sa muzikom je počeo da se bavi u kasnim 90-ima kada je nastupao zajedno sa grupom „105“ koja je takođe bila hip hop grupa.

Godine 2002. zajedno sa DJ Čvare osniva grupu „Urbana dimenzija“, a 2005. je počeo da nastupa kao solo umetnik kada je na nekoliko projekata blisko sarađivao sa Single Modom, Tamarom Todevskom i drugim poznatim osobama. Iste godine je nastupio na „Streat Beats Festivalu“ kada je bio predgrupa Jeru Da Damaji, Afu Rau i Edi Majki.

Godine 2010. bio je predgrupa za superzvezdu „50 Cent“. Posle toga je bio pozvan da se takmiči na Survivoru Vip koji se održavao na Filipinima. Toni je došao do finala.

Snimio je album „Stihovna Agenda“, „Slušaj“ i „Vo moj stil“, a izdao je i nekoliko singlova. Pod njegovim je vlasništvom i „Simplicity Production“ sa kojim želi promovisati hip-hop muziku i kulturu.

Toni Zen ima mnoge hitove, a to su: „Okej“, „Pokraj mene“, „Skopje e moj grad“, „Sega znam“, „Na vrvot“, „Memorija“, „Pismo“…

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*