Trikovi za lepu kosu

Vi ste veoma ponosni na svoju kosu i želite da vam uvek bude lepa i zdrava? Vreme je da još više vremena posvetite nezi vašeg zaštitnog znaka. Kosa uvek može biti sjajna samo ako koristite pravu negu. Saznjate koji su trikovi za lepu kosu.

kratka kosa

Možda povređujete svoju kosu, a da toga niste ni svesni. Nemojte da radite pogrešne stvari zbog kojih će patiti vaša kosa i koren. Nema veze ako imate kovrdžavu kosu ili ravnu kosu jer su osnove nege iste. Važno je samo da toga postanete što pre svesni.

Ispucale krajeve ne možete da izbegnete, pa je zato važno da odlazite često kod frizera jer su ispucali krajevi jednostavno ružni. Sa njima nikako ne možete da izgledate lepo, a to vam sigurno nije bila namera.

Bilo bi dobro kada bi smanjili upotrebu svih aparata zbog kojih kosa gori. Trebali bi da izbegavate figaro te presu za kosu. Ako ne možete bez ovih aparata, onda je vreme da počnete koristiti sprej koji će da zaštiti vašu kosu od topline. Lepu frizuru možete da imate i bez ovih aparata koji nisu dobri za kosu.

Važno je da izaberete četku za kosu koja vam u potpunosti odgovara i sa kojom nećete da kidate dlaku. Pre nego krenete sa raščešljavanjem pazite da prvo počnete sa krajevima i da vučete odozgo. Ako ne uradite ovako napraviće vam se čvorovi, a to sigurno ne želite da se desi. Kosu tako možete da uništite nepravilnim češljanjem.

Bilo bi dobro da kod svakog pranja kose koristite regenerator, a jednom sedmično i masku za kosu. Ona u sebi ima sve potrebno što će nahraniti vašu kosu sa potrebnim sastojcima. Hidratacija je važna i ne bi ju trebali ignorisati.

Pazite kako šamponirate svoju kosu. Pokušajte sa šamponom za suvo pranje kose jer nije dobro prati kosu svaki dan. Izbegavajte ispiranje kose sve dok vam ne počne škripiti pod rukama. Na kosi mora da ostane malo prirodnog ulja. Sada imate sve što vam treba za lepu kosu.

Autor: Sanja, Foto: Inga Ivanova/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*