U prodaju box set Bijelo dugme

Od prošlog petka, u prodaji se nalazi dugo očekivani box set delux Bijelog dugmeta. „Bijelo dugme – Box set deluxe“ po prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma na novom180-gramskom vinilu, uz bonus singlicu „Top/Ove ću noći naći blues“ (od čije objave je takođe prošlo 40 godina ).

Dugme omot

Ovo limitirano, luksuzno izdanje obogaćeno je i knjigom „Bijelo dugme“, koju potpisuju dobri poznavatoci benda, saradnici i prijatelji, poznavaoci pop kulture i roka posebno, Siniša Škarica i Dušan Vesić. U knjizi se nalazi i veliki broj nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere Bijelog dugmeta, download šifra za preuzimanje svih remasterizovanih pesama iz ovog box seta retke memorabilije grupe. Projekat prate i prvi hrvatski Super Audio CD nosač zvuka visoke rezolucije „Kad bi’ bio bijelo dugme“ i DVD sa 34 spota Bijelog dugmeta.
Ovo kapitalno izdanje u limitiranom tiražu od 1000 komada možete kupiti u beogradskoj prodavnici diskova Jugoton Croatia records (Nušićeva 27).
Sve informacije o izdanju „Bijelo dugme – Box set deluxe“ pronađite na web stranici:www.bijelodugme.com.hr

 

„Ne znam koja bi rečenica sada mogla opisati moje oduševljenje kada vidim ovaj boxset pred sobom, u ovo vrijeme kada slavim 40. godišnjicu karijere. Na ovakav način mogu doći do ploča i to me toliko obradovalo da mi nije žao ni jedne ploče koju sam u ratu izgubio“, rekao je oduševljeni Željko Bebek.
„Ja sam na tome radio godinu dana i baš sam rekao da nikada nije dosta vremena. Trebala nam je godina dana da sve posložimo kako treba. Jako sam zadovoljan“, rekao je autor projekta i direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac.
Na projekat se osvrnuo i nekadašnji glavni urednik Jugotona Siniša Škarica: „Sve je bilo sjajno organizirano i provedeno u djelo. Bijelo dugme je najveći bend na ovim prostorima svih vremena. Sam box set je napravljen savršeno i sve je na svom mjestu. Knjiga je čvrsto autorski koncipirana i pokriva kompletno razdoblje Bijelog dugmeta. S bendom sam imao odnos suradnika i urednika, a čim sam ih čuo prvi put na radiju sam znao da se sprema nešto veliko“, rekao je.

Autor:Goran, Foto:Privatna arhiva

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*