Ulja za lepotu

Da li trošite mnogo vremena na ulepšavanje? Da li više vremena izdvajate za šminkanje ili za kreme? Veoma je važno da jedan deo svog vremena rezervirate za prirodna ulja sa kojima ćete da imate lepu kožu po celom telu.

prirodna ulja

Prirodna ulja su tako posebna i lekovita sa mirisom koji jednostavno osvaja. Postoji mnogo ulja između kojih možete da se odlučite, a vaš će izbor ovisiti o tome kakvu kožu imate i šta točno želite da promenite na svom telu ili šta želite da poboljšate.

Bademovo ulje je odlično i korisno za žene koje doje. Dobro je jer pomaže oporaviti ispucalu i suvu kožu, a u sebi ima mnogo vitamina E i hranjivih materijala. Bademovo ulje kao stvoreno za uklanjanje šminke, masažu tela i kozmetiku.

Da li ste čuli za palmino ulje? Upravo ono sadrži najveću količinu vitamina E, a pored toga ima i snažna antioksidansna svojstva zahvaljujući vitaminu E koji štiti od starenja ćelija. Palmino ulje sadrži više karotena od šargarepe.

Maslinovo ulje je visoko na listi najboljih prirodnih ulja koje ima višestruka svojstva. Bogato je mnogim vitaminima, a dobro je za suvu kožu jer joj vraća sjaj i mekoću. Odličan je za lečenje ekcema, psorijaze i dermatitisa, a već se od davnina koristi za masažu.

Za kožu sklonu aknama najbolje je kokosovo ulje zbog velike količine laurinske kiseline koju u sebi sadrži. Pored toga je odlično za regeneraciju suve i oštećene kose. Koliko god da je dobro ne treba preuveličavati i koristiti previše kokosovog ulja jer bi kod osoba sa normalnom kožom moglo dovesti do suvoće tela.

Ako ste ikada razmišljali o ulju koje ima veliku sposobnost regeneracije onda je to ulje avokada. Ono u sebi sadrži mnogo esencijalnih masnih kiselina koje pomažu održati elastičnost kože i sprečavaju njeno isušivanje. Ulje avokada usporava starenje.

Da li ste već pronašli ulje za sebe? Svako od njih ima lekovita svojstva koja će da pomognu vašoj koži kako bi opet izgledala prelepo kao pre. Ne zaboravite da zdravlje i lepota moraju da budu na prvom mestu.

Autor: Sanja, Foto: Luisa Puccini/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*