Ulje avokada za negu kože

Da li je i vama važno kako izgleda vaša koža i nije vam uopšte svejedno da li je ona glatka, mekana i sjajna? Za lepu i negovanu kožu potrebno je izdvojiti malo više vremena, a kako bi mogli da uštedite i ne trošite mnogo para na razne kreme, vreme je da saznate za prirodne recepte.

nasmešena žena

Postoji mnogo prirodnih metoda uz pomoć kojih će vaša koža da izgleda baš onako kao što ste oduvek hteli. Kao glavni saveznik može da vam pomogne ulje avokada. Zašto je to tako? Radi se o ulju bogatom raznim vitaminima kao što su B i E, a zbog kojih avokado ima potrebna hidrirajuća svojstva za kožu.

Avokado možete da iskoristite na nekoliko načina, pa tako nećete da pogrešite ako napravite masku od avokada za masnu kožu. Da li imate problema sa bubuljicama? Ako ste jedna od onih osoba koja nikako ne može da se reši tih dosadnih bubuljica, napravite prirodnu masku.

Potreban vam je celi avokado, dve kašike limuna i dva belanca. Izmešajte sve sastojke i nanesite na lice. Masku treba držati najviše 30 minuta, a nakon toga ju saperite mlakom vodom. Ponovite ovo dva puta tjedno i vaša koža će brzo da bude lepa.

Avokado nije odličan samo za rešavanje bubuljica. On je jedan od glavnih sastojaka za negu kože jer se uz pomoć avokada smanjuju upale, sužavaju pore i omekšava koža. Da bi efekat bio onakav kakav želite mnogo je važno da uz avokado u masku stavite i malo meda te jogurta.

Pre nego pomešate avokado sa ostalim sastojcima potrebno je da ga prvo zgnječite. Tek nakon toga možete ga pomešati zajedno sa medom i jogurtom sve dok smesa ne postane dovoljno gusta. Očistite lice i tek onda stavite masku. Držite ju barem 15 minuta i nakon toga isperite. Samo uz redovnu negu vaše će lice biti prelepo. Pazite na razne tretmane za negu kože jer samo tako ćete imati rezultate koje ste hteli.

Autor: Sanja, Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*