Vesna Trivalić Biografija

Vesna Trivalić (udato Pandurović) je srpska glumica rođena 13. marta 1965. u Beogradu. Fakultet dramskih umetnosti završila je u Beogradu 2003. godine, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Smatra se jednom od najdarovitijih srpskih komičarki. Iako je FDU upisala iz drugog pokušaja 1. jula 1984. , diplomirala je tek 2003. godine i to na nagovor svog profesora Vladimira Jevtovića , a do tada je napravila veoma uspešnu karijeru.

Vesna Trivalić retko daje intervjue i nikada ne gostuje u tv emisijama. Prva profesionalna uloga Vesne Trivalić u pozorištu bila je u Ateljeu 212 u predstavi „Totovi“ , a prvu filmsku ulogu odigrala je 1987. u filmu „Dogodilo se na današnji dan“

Tokom karijere na filmu je ostvarila mnoštvo epizodnih, ali efektnih uloga. Prvu glavnu filmsku ulogu ostvarila je u Kusturičinom filmu „Život je čudo“u kojem je tumačila lik Jadranke. Na filmu je najčešće do sada sarađivla sa rediteljom Srđanom Dragojevićem, a njeni najčešći partneri su Zoran Cvijanović i Dragan Bjelogrlić. Zoran Cvijanović joj je bio prvi partner i na filmu (Dogodilo se na današnji dan)i u pozorištu (Totovi),a 1991. godine je sa Draganom Bjelogrlićem proglašena za glumački par godine na festivalu u Nišu,nagradu su dobili za par koji su tumačili u seriji „Bolji život“.

Vesna Trivalić je udata za Nenada Pandurovića i ima sina Nikolu.

Filmografija

Dogodilo se na današnji dan (1987)-kao Milesa
Već viđeno (1987)-kao služavka
Oktobarfest (1987)-kao Buca
Braća po materi (1988)-kao Danka
Hamburg Altona (1989)-kao učiteljica
Kako je propao rokenrol (1989)-kao Eva
Original falsifikata (1991)- kao Magda
Mi nismo anđeli (1992)-kao Violeta Zubić
Tito i ja -(1992) kao učiteljica
Bolje od bekstva (1993)-kao Olja
Urnebesna tragedija (1995)-kao Nada
Do koske (1996)-kao Šveca
Lajanje na zvezde (1998)-kao Dana Jelinić
Spasitelj (1998)-kao žena u autobusu
Rane (1998)-kao Lidija
Senke uspomena (2000)-kao sestričina
Rat uživo (2000)-kao Bosa
Život je čudo (2004)-kao Jadranka
Mi nismo anđeli 2(2005)-kao Violeta
Mi nismo anđeli 3 (2006)-kao Viki
Hitna pomoć (2009)

Serije

Zaboravljeni
Bolji život
Metla bez drške
Vukova azbuka
Policajac sa Petlovog brda
Otvorena vrata
Porodično blago
Ljubav, navika, panika
Mile vs. tranzicija
Vratiće se rode
Ono kao ljubav
[уреди]TV drame

loading...

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*