Vladimir Paskaljević biografija

Vladimir Paskaljević je rođen 05. aprila 1974. godine. Ima suprugu, brata Petra, majka mu je Mira, očuh Nikola, pomajka Kristina, otac Goran, psi Maša i Mimi. Njegov studenstki film je Delfini su sisari, snimio je dokumentarnu TV seriju za RTS pod nazivom Koža, napisao je scenario za film Optimisti Gorana Paskaljevića. Sa ocem je napisao scenario za film Dolazim po tebe i vodim te sa sobom. Snimio je igrani film Đavolja varoš, napisao roman BDSM. Po zanimanju je filsmki reditelj i scenarista. Završio je odsek režija na FDU, docent je na Fakultetu za kulturu i medije Megatrend univerziteta, sin je jednog od najčuvenijih sprskih reditelja Gorana Paskaljevića.

Niko nije toliko dobar pisac kao život. Dobri pisci od njega kradu ideje – mišljenje je Vladimira Paskaljevića, filmskog reditelja i scenariste koji pod filmskim nebom Srbije gradi prostor za još jednog Paskaljevića, za sebe. Na tom nebu, njegov otac Goran odavno je utisnuo svoj pečat, od pre petnaest godina to radi i Vladimir, dramski pisac i prozaista. Za sada, ako utakmica postoji, otac još uvek vodi, ali vreme ide naruku njegovom nasledniku, kao i zbivanja i teme po kojima se već profilisao. Svojim filmovima ostavlja zapise kroz scene koje odražavaju njegova osećanja prema vremenu u kome živimo.

Igrom slučaja Vladimir je rođen u Nišu, gde su mu živeli baba i deda, a majka mu je u tom gradu studirala. Po njemu, ispostavilo se da je tvrdnja da što je više ljudi oko nekoga, to je raznolikiji život – potpuno korektna. Vladimir je odrastao uz dva para roditelja. Kada su bili klinci, Oliver Nektarijević, kasnije vokal iz benda Kanda, Kodža i Nebojša, i on hteli su da zarade pare berući trešnje.

Tokom tinejdžerskih godina nije se oslanjao samo na roditeljski džeparac, zarađivao je i na fotografijama koje je sam pravio. Okusio je na svojoj koži i dobre i loše strane koje idu uz sina poznatog oca. Istorija se ponavlja, možda će se slična priča ponoviti kada on bude otac. Nije lako podvrgnuti se samoposmatranju, još teže je priznati neke slabosti. Vladimir ih je svestan i otvoreno o njima priča.

Vladimir Paskaljević

Vladimir Paskaljević

Izvor i foto: pulsonline.rs, Z. Safar

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*