Vlado Georgiev biografija

Vlado Georgiev je srpski pevač, tekstopisac i kompozitor sa bogatom karijerom. Osim šta iza sebe ima već nekoliko poznatih hitova i velikih uspešnica, potvrđeno je kako je upravo Vlado jedan od sudija na poznatom šou „X Factor Adria“. Njemu će da se pridruže Emina, Gibonni i Jelena Rozga.

pevač vlado georgiev

Vlado Gergiev je rođen 6. juna 1976. godine u Dubrovniku, u porodici majke Borke iz Sarajeva. Vlado ima starijeg brata, a ubrzo posle njegova rođenja cela porodica seli u mesto Herceg Novi u Crnu Goru gde je živeo do svoje šesnaeste godine, posle čega se zajedno sa bratom preselio u Beograd gde još uvijek živi i radi.

Iako je poznat kao pevač sa mnogim hitovima, Vlado ima mnoge hobije, pa tako skoro svi znaju koliko voli da se vozi na svom Harliju, a osim toga on je jedan od srećnika koji je uspeo da se popne na vrh Himalaje. Njegovi interesi su mnogi sportovi na vodi te brodovi.

Vlado je osim kao pevač poznat i kao kompozitor, a pre pevanja velika želja bila je da postane poznati đez svirač. Neko je vreme svirao harmoniku, posle toga sintisajzer i klavir. Ubrzo je posle toga postao popularan širom bivše Jugoslavije kada je počeo da aranžira pesme pevača sa prostora cele bivše Jugoslavije.

Tako je napisao pesme za mnoge izvođače, a neko je vreme bio producent za grupu iz Crne Gore „Monteniggers“. Sarađivao je sa mnogim zvezdama, a poseduje i izdavačku kucu i studio „Barba Music“. Učestvovao je kao trener na šou „Voice“ ili „Prvi glas Srbije“. Od pesama na treba zaboraviti na: „Hej ti“, „Nisam ljubomoran“, „Do svitanja“, „Daljina“, „Navika“…

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*