Vlasta Velisavljević biografija

Vlasta Velisavljević je rođen u Beogradu 28. jula 1926. godine. On je srpski glumac. Vlasta Velisavljević je diplomirao glumu na Pozorišnoj Akademiji u Beogradu u klasi Mate Miloševića. Počasni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu. Glumom je počeo da se bavi davne 1938. godine, sa četrnaest godina, na sceni Manježa, Narodnog pozorišta u Beogradu. U svojoj karijeri je ostvario oko 350 uloga u pozorištu, na filmu, i televiziji. Supruga mu se zove Nada, kćerka Dubravka, a unuci Čiza i Merijam.

Igrao je u pozorišnim predstavama Mister dolar, Devojka bez miraza, Čajdžinica na avgustovskoj mesečini i mnogim drugim. Glumio je u filmovima Bolje od bekstva, Dnevnik uvreda, Pljačka Trećeg rajha, Pad u raj, Ivkova slava. Na televiziji veliki broj uloga igrao je u serijama, filmovima i dramama kao što su Bolji život, Naša mala redakcija, Lift, Gore-dole.

Iako zaboravlja gde se parkirao, najveći je kompjuteraš među našim glumcima starije generacije. Ulogu života još čeka i ne smeta mu što je večiti epizodista. Ono što najviše želi jeste poziv od kćerke koja mu se nije javila sedam godina. Iako je zagazio u devetu deceniju, naš poznati glumac igra sa velikom posvećenošću i ljubavlju. Kaže, ima glumaca kojima se pojedine uloge ne sviđaju, pa ih zato odbiju, a on nikada u životu nije odbio nijednu.

Ženio se tri puta. Ipak, sa svim svojim suprugama Vlasta Velisavljević ostao je u dobrim odnosima. I, danas se lepo slaže čak i sa taštama. Kada su se njegova prva supruga Žana i kćerka Dubravka odselile u Ameriku, Vlasta i njegova sadašnja žena Nada nastavili su da se brinu o Žaninoj majci Desi sve do njene smrti. Kćerka Vlaste Velisavljevića Dubravka i dalje živi u Americi. Nije mu se javila od bombardovanja 1999. godine. Sem što zajedno obavljaju kućne poslove, Velisavljevići gaje istu ljubav prema životinjama. Nekada su, dok su imali brod, čuvali i do sedam pasa na njemu, a sada u stanu imaju samo Micu.

Vlasta Velisavljević

Vlasta Velisavljević

Izvor i foto: Wikipedia, pulsonline.rs, N. Milenković, M. Milanković

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*