Voćne maske za lice

Vi želite kao mnoge druge žene da imate lepu kožu bez akni i crvenila? To je moguće uz pomoć lekovitih namirnica kao što je voće. Zašto je voće važno? To je namirnica koja u sebi ima mnogo vitamina koji nam trebaju kako bi se dobro osećali i lepo izgledali.

voćna maska

Proverite koje sve namirnice imate u svom domu i krenite sa domaćim maskama uz koje će vaša koža da izgleda kao nova. Veoma je važno da svaku negu započnete sa pilingom kože.

Ne smete da zaboravite na piling jer se uz pomoć njega uklanjaju mrtve ćelije kože. Nije dobro da piling radite više od dva puta. Dovoljno je samo jednom sedmično kako koža ne bi bila crvena.

Piling je zaista potreban našoj koži, ali šta je sa voćnim pilingom? To su tretmani sa voćnim kiselinama koji pomažu hidratizirati kožu te omogućiti sintezu kolagena radi kojeg je koža tako lepa, elastična i meka. Ako želite uvek da imate glatku i sjajnu kožu, ne zaboravite na piling voćnim kiselinama.

Vama je važno da uvek imate lepo lice sa kojim će da se ponosite? Volite li jesti jabuke? One su zaista dobre kada je u pitanju nega vašeg tela. Jeste li pokušali sa maskom od jabuke?

Maske od jabuke su odlične za normalnu kožu. Pomešajte jabuku i med te stavite na lice. Ostavite pola sata i isperite. Jabuke su dobre zato što su pune antioksidanata. Ako imate osetljivu kožu za vas su pomorandže.

Pomešajte jednu pomorandžu sa sokom od limuna i stavite na lice. Pustite da deluje pola sata i isperite u hladnoj vodi. Pomorandže su odlične zato što imaju mnogo C vitamina te pomažu svima onima koji imaju problema sa aknama.

Banane su isto dobre za kožu. Uzmite zrelu bananu, zgnječite ju i pomešajte sa sokom od limuna te malo meda. Ostavite masku na licu da se osuši i zatim isperite. Banane su dobre kada imate problema sa masnom kožom.

Autor: Sanja, Foto: Poznyakov/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*