Voja Brajović biografija

Voja Brajović je glumac i nekadašnji ministar kulture u Vladi Republike Srbije. Na sceni se dokazao svojim talentom, a to pokazuju i brojne role koje je imao na pozorištu u nekima od najpopularnijih predstava u kojima su mogli uživati mnogi posetioci.

voja brajović

Voja Braović je rođen 11. maja 1949. godine u Beogradu kao Vojislav Brajović. Školovanje je započeo u mestu Valjevo gde je završio osnovnu i srednju školu, a posle toga je nastavio u Beogradu gde je upisao FDU, rešio je da to bude smer gluma kod profesora Predraga Bajčetića. Posle toga je diplomirao kod Ognjenke Milićević.

Posle FDU-a, Voja je postao stalni član Jugoslovenskog pozorišta gde je u četrdeset godina ostvario više od 50 uloga, ali je zato filmskih bilo mnogo više, preko 100. Prva uloga desila se 1968. godine kada je bio na prvoj godini fakulteta. Poslednja uloga bila je ona u filmu „Turneja“ iz 2008. godine.

U svojoj bogatoj karijeri dobio je mnogo nagrada za ono šta je uradio i svima pokazao, pa je tako osvojio „Dobričin prsten“. Osvojio je više od 30 nagrada i tako se dokazao kao jedan od najcenjenijih glumaca u Srbiji, ali i šire.

Voja je osim u glumi neko vreme radio i u politici kao ministar kulture od 15. maja 2007. godine do 8. jula 2008. godine. Ima sina Vukotu koji je kao i njegov otac rešio da postane glumac.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*