Vudu Popaj biografija

Radenko Stojanović ili Vudu Popaj je umetnik iz Zemuna koji za sebe govori kako se rodio onog momenta kada je napisao prvu pesmu. Iza sebe ima mnogo projekata kojima je pokazao da se radi o multimedijalnom umetniku koji može da uradi mnogo toga.

vudu popaj

Među prvim velikim projektima nalazi se zbirka poezije „Argo embargo“ iz 1995. godine. Radi se o prvoj zbirci haiku poezije koju je objavio samostalno. Usledila je nagrada koju mu je dodelila TV emisija „To je samo pop i rok“.

Posle nagrade usledilo je još nekoliko projekata, film „Napad na stanicu ekspres“ za koji je napisao scenario i u kojem je glumio. Napisao je roman „Razglednica iz bumeranga“ te strip „Skupljači perja rano lete“.

Vudu Popaj se dokazao na mnogim delovima scene pa je tako pored filmova i pesama jedan deo svog vremena posvetio i muzici. Objavio je nekoliko muzičkih albuma, a kritičari su ga uvek opisivali kao osobu koja je patentirala šeretski humor.

Rimama u svojim pesmama je izvršio uticaj na veliku masu praveći tako ironične komentare iza kojih se kriju ozbiljne misli autora koji je duboko svestan svega oko sebe. Mnogo je puta pokazao kako su reči za njega kao igračke gdje verno prikazuje duhovnu i socijalnu pustoš.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*