Vukašin Brajić biografija

Vukašin Brajić je srpski pop-rok pevač koji je veliku slavu stekao nakon učestvovanja u šou „Operacija Trijumf“. Radi se o takmičenju koje predstavlja regionalnu verziju slavne Akademije. Posle šoa je nastupao i kao predstavnik Bosne i Hercegovine na Evrosongu.

vukašin brajić

Pevač Vukašin Brajić je rođen 9. februara 1984. godine u Sanskom Mostu. Ima sestru Nevenu i brata Nenada. Ljubav prema muzici je otkrio još dok je bio dete. Godine 1995. cela porodica seli u mesto Požarevac, a posle toga u Čačak.

Vukašin je rođen kao nastariji od troje dece. Koliko voli muziku počeo je rano da pokazuje, a u trećem razredu osnovne škole od roditelja je zatražio da ga upišu u muzičku školu. Nažalost zbog rata to nije bilo moguće, pa je tako cela porodica otišla iz Sanskog Mosta.

U Čačku je završio osnovnu i srednju školu, a kako mu roditelji nisu mogli da priušte muzičko obrazovanje, Vukašin je sam studirao tako što je učio uz pomoć interneta i knjiga do kojih je sam dolazio.

Kada je imao samo 19 godina otišao je u Negotin i tamo upisao Akademiju gde je radio sa decom. Priznao je kako mu je to bilo veliko i lepo iskustvo. Pre nego što se takmičio u poznatom šou Vukašin je nastupao u grupi „Afekt“ sa kojom je snimio album za PGP RTS, a posle toga i sa grupom „Lucky Luke“.

Vukašin iza sebe ima mnogo pesama, a to su: „Zaboravi“, „Munja i grom“, „Blagoslov za kraj“, „TBA“, „Strpi se još malo“…

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*