Zanimanja poznatih ličnosti

Jako je zanimljiv i interesantan spisak zanimanja naših poznatih pevača i pevačica. Od onih koji su završili samo Osnovnu školu pa sve do onih sa diplomama Pravnog, Ekonomskog, Fililoškog i drugih fakulteta.

Sa diplomama Visokih škola i fakulteta mogu se pohvaliti uglavnom pevači zabavne pop muzike i tek poneki narodnjak.

Sa završenom Osnovnom školom su sledeći pevači: Esma Redžepova, Era Ojdanić, Zlata Petrović, Hasan Dudić, Baki B3, Ljuba Aličić, Dara Bubamara i jedne od najpopularnijih pevačica u Hrvatskoj i Srbiji: Severina Vučković i Seka Aleksić.

Najpoznatiji trgovci na našoj estradi (završili srednju Trgovačku školu) su: Dragana Mirković (usput završila i kurs Engleskog), Jelena Karleuša (takođe završila i nekoliko kurseva za manekenke), Suzana Jovanović supruga Saše Popovića takodje završila Trgovačku školu i Mira Škorić.
Takodje je veliki spisak onih koji su završili srednju Ekonomsku školu i Gimnaziju: Vesna Vukelić Vendi, Marta Savić – supruga Mileta Kitića i Dragan Kojić Keba. Gimnaziju su završili: Ana Bekuta, Goca Tržan, Nataša Bekvalac i Marina Tucaković.

Sa diplomom Ekonomskog fakulteta može se pohvaliti Zdravko Čolić, dok su Pravni fakultet završili: Neda Ukraden (takođe završila i Filološki fakultet), Milutin Popović – Zahar poznati kompozitor je Magistar prava. Miloš Bojanić je završio Saobraćajni fakultet, dok je Zorica Brunclik završila Pravni fakultet u Nišu.

Srednju muzičku školu su završili: Kristina Kovač, Saša Popović, Djule (Van Gogh), Željko Samardžić, Maja Nikolić, dok su Muzičku Akademiju završili: Željko Joksimović, Bilja Krstić, Kornelije Kovač, Zorana Pavić, Aleksandar Sanja Ilić (Balkanika).
Za kraj smo Vam ostavili spisak sa najinteresantnijim zanimanjima. Džej Ramadanovski je završio za autolakirera,
Svetlana Ceca Ražnatović je završila srednju Veterinarsku školu smer svinjarstvo, Vesna Zmijanac daktilografski kurs, Neša Twins je vodoinstalater, Lepa Brena turistički vodič, Sinan Sakić elektro-varilac, Maja Marijana kožno dizajnersku, a Mina Kostić školu za negu lepote.

Mnogi pevači sa naše estrade se mogu pohvaliti i odličnim znanjem iz oblasti marketinga, a da li je osim dobrog glasa za popularnost neophodna i diploma ocenite sami.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*