Žarko Laušević Biografija

Žarko Laušević je rođen 16. januara 1960. godine. Po zanimanju je glumac. On je glumio u mnogim filmovim i predstavama. U Beogradu je diplomirao glumu na FDU. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Blizu kluba Apple u Podgorici Žarko i njegov brat su se potukli sa grupom mladića, tada je Žarko ubio dvojicu mladića, a jednog ranio.

Zbog toga je osuđen na 13 godina zatvora, a 1998. godine su mu ukinuli presudu i osudili ga na četiri godine. Tada je pušten na slobodu jer je odslužio 4,5 godina. Ubrzo je otišao u Njujork. 2001. godine Vrhovni sud Crne Gore ponovo je izrekao kaznu od 13 godina ali Žarko je tad bio u Americi.

Pošto nije imao američku vizu priveden je u julu 2009. godine. Zbog poternice koja je raspisana za njim razmišljao je o ekstradiciji. Nakon par meseci prekinuli su mu pritvor. Žarko Laušević je krajem 2011. godine napisao knjigu Godina prođe dan nikad, a tada ga je pomilovao Boris Tadić zbog čega je porodica nastradalih bila jako nezadovoljna.

Žarko Laušević

Žarko Laušević


Izvor i foto: WP, telegraf.rs, tracevi-magazin.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*