Zbogom anđele: Jeca Krsmanović i sve zbog čega smo je voleli!

Jelena Jeca Krsmanović započela je svoju muzičku karijeru kada je imala svega 13. godina. Svoj prvi album izdala je sada već davne 2000. godine za produkciju Renome i Bijeljine. Album sa kojim je privukla pažnju na sebe izdala je 2002. godine za Grand. Svi su je najavljivali kao veliku nadu, i Cecinu naslednicu, zbog slične boje glasa. I sama Ceca je tada hvalila Jecu, rekavši da podseća na nju sa njenih početaka.

Jeca

I taman kada je trebala da gradi uspešnu karijeru, ona se povukla. Pevačica je doživela porodičnu tragediju, njen otac koji je i vodio njenu karijeru je preminuo. Jeca je napravila pauzu dugu 12. godina. Za to vreme ona se udala za kompozitora Zorana Marjanovića, i rodila prelepu devojčicu Janu.

Dete joj je vratilo volju za životom, pa je uz nju ponovo dobila veliku želju da se vrati na muzičku scenu, jer je pesma njena velika ljubav od detinjstva.

Krajem 2014. izdaje tri singla za Grand produkciju, od kojih je balada “Kaži anđele“ bila njena autobiogragfska.

Jeca je bila miljenica Saše Popovića, i cele njegove porodice. Direktor Grand ju je forsirao da nastavi da snima pesme, pružajući joj ogromnu podršku. Kako moralnu, tako i medijsku. Lepa Brena je takođe podržavala mladu pevačicu, ubeđujući je da se vrati na scenu.

Za to vreme Jeca je nastupala širom regiona, gde je ponovo krčila svoj put na estradi. Početkom prošle godine snimila je pesmu “Bilo mi je lako“, a pre nekoliko meseci i duet sa Markom Gačićem “Ti i ja“ koja je pretila da postane veliki hit.

Jeca bila miljenica estrade!

Jeca Krsmanović bila je miljenica kolega i koleginica. Tiha, nenametljiva, ona je imala podršku sa svih strana.

Da li ti je neko sa muzičke scene pružio podršku u teškim momentima?

Osoba koja je uvek bila tu za mene je Nada Topčagić. Ja nju zovem svojom muzičkom majkom. Imala sam i Cecinu podršku, koja je rekla da je tu za mene šta god da mi zatreba i da će mi pomoći.

Lepa Lukić napravila je skandal na prvom glasu Vojvodine, tako što je otela nagradu koja je bila kupljena i dala je u ruke Jeci Krsmanović koja je po svojim kvalitetima zaslužila. Ona je takođe bila tu za Jecu u svako doba.

Otpevala je velike hitove!

Malo ko zna da je upravo Jeca otpevala demo snimke nekih od najvećih hitova na estradi u poslednjih deset godina.

Kako njen suprug Zoran Marjanović radio pesme, Jeca je u studiju pevala sve demo snimke. “Bato bre“, “Zlatnik“. “Nemoj da me žalite“ i “Vatromet“, koje su kasnije otpevale njene koleginice Indi, Tanja Savić, Danijela Vranić i Rada Manojlović.

Njih su ove pesme vinule u visine i na konto njih su zaradile mnogo novca. Pored gore navedenih Jeca je bila prijateljica i sa Majom Marijanom, Jadrankom Barjaktarović, Jasnom Milenković Jami, Ćirom i mnogim drugima.

Tekst pesme nagovestio tragediju?

Jeca je 2014. godine snimila autobigrafsku baladu koja ima težak tekst, a on ide ovako:

Koji je moj greh
da suzom platim
svaki osmeh, svaki dan
u noćnu moru
uvek pretvori se san

Što pored nekog
želim budna sanjati
kaži mi koji je moj greh
možda će ova suza manje boleti

Ref.

Kaži andjele
koji je moj greh
skini pečat tuge
s duše moje

Lošu sreću
čime kupujem
i ovaj sivi oblak
čime prizivam

Greh bez greha
ja kroz život nosim
kao žig na grudima
prokleta među zverima i ljudima
k’o senka koja stope nikom ne prati…

Autor: Goran, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*