Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Zlata Petrović biografija

Zlata Petrović je srpska folk pevačica koja je svoju karijeru počela pevajući sa majkom u kafanama i na svadbama. Dosada je objavila oko 14 albuma i otpevala mnogo pesama koje su bile hitovi, a koje se i danas rado slušaju.

zlata petrović

Zlata Petrović je rođena 13. jula 1962. godine u Beogradu. Odrasla je romskoj porodici, a prvi put se udala protiv svoje volje kada je imala samo četrnaest godina. Za drugo vjenčanje je imala šesnaest godina. Sa Hasanom Dudićem tako ima sina Mikija, a sa Zoranom Pejom sina Jovana.

Posle nastupanja po kafanama i svadbama Zlata je objavila prvi album sa pesmom “Dođi da mi ruke greješ” koji joj je doneo veliku popularnost i posle kojeg je postala poznata po celoj Srbiji.

Pevačica je učestvovala i u Farmi, a pre nego šta je ušla priznala je kako se jedino plaši štale jer ne želi da vidi miševe. Iako su u šou učestvovali i njeni bivši muževi, Zlata nije imala ništa protiv. Priznala je da je s njima u dobrim odnosima i da će se barem moći ako treba na nekog istresti.

Zlata je ostvarila bogatu karijeru i snimila mnogo uspešnih pesama kao što su: “Ništa nam ne mogu”, “Opet ćeš na dno”, “Poludelo srce”, “Samo tebe vidim srećo”, “Zaljubljena ili luda”, “Žena zmaj”…

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Comments

  1. extra

  2. Dali je istina da je Zlata bila udata bre hasana za Dusana Todorovic?

  3. Dali je istina, da je pre Hasana bila sa Sinanom Sakicom.. i pustila Sinana zbog Hasana i tad je Sinan objavio pesmu Miko druze moj???

  4. najaca je!

  5. Prifesor univerziteta says:

    Zlata Petrović je za mene najlepša žena (DAMA) na svetu, rodjen sam 1985 godine i znam da ima sina starijeg od mene al bio bi sa Zlatom po svaku cenu makar dobio i metak u čelo ne bi žalio.

Komentiraj

*