Zlatan Stipšić Gibonni – Džiboni Biografija

Zlatan Stipšić Gibonni – Džiboni je hrvatski pevač i kompozitor. Rođen je u porodici muzičara, a njegov otac Ljubo Stipšić je poznati kompozitor. Džiboni je karijeru započeo u bendu „Osmi putnik“ da bi 1990. započeo svoju solo karijeru. Kombinujući pop, rock i Dalmatinske folk pesme Džiboni je stvorio potpuno novi pravac koji je privikao hrvatsku omladinu. Pesma „Cesarica“ je postala ogroman hit i jedna od najpopularnijih pesama ikada u Hrvatskoj. 2003. godine je postao ambasador dobre volje organizacije „Unicef“. Trenutno je jedna od najpopularnijih izvođača na prostoru bivše Jugoslavije.

Džiboni Diskografija:
1991 Sa mnom ili bez mene, Croatia Records
1993 Noina arka, Croatia Records
1994 Kruna od perja, Croatia Records
1995 Koncert (live album), Croatia Records
1997 Ruža vjetrova, Croatia Records
1999 Judi, zviri i beštimje Dallas Records
1999 24 karata / 18 Velikih, Croatia Records
2000 HTisdn Millennium Koncert (DVD, live album), Dallas Records
2001 Mirakul, Dallas Records
2003 Svi moji punti kad se zbroje (box set), Dallas Records
2004 ZG Mirakul live (DVD, live album), Dallas Records
2006 Unca fibre, Dallas Records
2006 The platinum collection, Croatia Records
2007 Acoustic:Electric (live album), Dallas Records
2008 Acoustic:Electric special Christmas limited edition, Dallas Records
2010 Toleranca, (Dallas Records)

loading...

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*