Zoran Cvijanović biografija

Zoran Cvijanović je srpski producent i glumac koji je ostvario nezaboravne uloge u jugoslavenskim filmovima u poslednjoj četvrtini dvadesetog veka. Iza sebe ima mnogo uspešnih projekata koje još uvek rado gledamo.

zoran cvijanović

Zoran Cvijanović je rođen 25. januara 1958. godine u Beogradu. Posle osnovne i srednje škole diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti. Odmah posle diplome Zoran je uspeo da se dokaže u seriji „Sivi dom“.

Bio je to veliki momenat u njegovoj karijeri jer je posle serije usledilo preko 50 tv serija i filmova kao što su „Lepa sela lepo gore“, „Mi nismo anđeli“, „Mile protiv tranzicije“, „Policajac sa Petlovog brda“.

Od 1982. do 1987. bio je član dramskog pozorišta, a osim kao glumac dokazao se i kao režiser pa je tako režirao nekoliko filmova.

Osim glumačke karijere Zoran je rešio da se oproba i u politici pa je tako postao savetnikom potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića za održivi razvoj. Iako je veliki talenat ostvario u komedijama i tako se mnogo svidio gledaocima, Nikola je isto tako imao zapažen nastup u seriji gde je glumio zatvorenika Sojku. Sa serijom „Sivi dom“ je pokazao kako može da odglumi mnogo toga.

Snimio je puno filmova i serija kao što su: „Lude godine“, „Oktobarfest“, „Groznica ljubavi“, „Leptirov oblak“, „Tetoviranje“, „Složna braća“…

Autor: Sanja, Foto: Printscreen

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*