Zoran Janković biografija

Zoran Janković je rođen 10. septembra 1957. godine. Ima suprugu Jasnu, koja je kostimograf, ćerke Katarinu, koja je student dramaturgije i Isidoru, koja je gimnazijalac. Na TV Beogradu radio je od 1978. do 1994. godine i realizovao više od 400 emisija i devet igranih filmova. U producentskoj kući Komuna bio je od 1994. godine, a 2005. godine osniva svoju producentsku kuću Košutnjak film. Studirao je elektrotehniku.

Producent i vlasnik Košutnjak filma svoj život je posvetio pričama zbog kojih milioni gledalaca sede ispred televizora. Ali baš ništa ne može da zameni osećaj kada stignu izveštaji o gledanosti ili kada slučajno suprugu i ćerke zatekne kako gledaju ono što je on radio. U prilog tome govori i činjenica da je Ranjeni orao dobitnik je Oskara popularnosti za najbolju TV seriju.

Zoran Janković bio je u ekipama svih najpoznatijih serija koje je potpisao Siniša Pavić. Gledanost je bila uvek na gornjoj granici. Na špicama, uz imena najvećih glumaca toga vremena, nalazi se i uvek njegovo ime. A, onda 1994. godine u Srbiju stiže Podzemlje. Emir Kusturica dolazi sa ekipom od 150 ljudi sa namerom da snimi film i TV seriju. Bilo je to i za Zorana Jankovića ogromno iskustvo. Svi naslovi pored kojih je stajalo ime Zorana Jankovića, kao čoveka iz produkcije, bili su više nego uspešni. A, za takav uspeh, kaže, bila mu je potrebna i te kako velika sreća.

Zoran Janković

Zoran Janković

Izvor i foto: pulsonline.rs

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*