Zorana Pavić biografija

Zorana Pavić je pevačica koja iza sebe ima mnogo hitova. Ona je sestra Dragana Bjelogrlića poznata kao velika navijačica Partizana zbog čega je snimila pesme sa bivšim fudbalerima ovog kuba. Zorana je bila i kandidat Liberala Srbije na izborima 2003. godine.

zorana pavić

Pevačica Zorana Pavić je rođena 9. juna 1965. godine u Beogradu. Završila je srednju muzičku školu (gde je svirala harmoniku) i pedagošku akademiju. U srednoj školi je imala rock bend Baby blue.

Posle toga je pevala u bendu Frenki, a s kojim je snimila i dva albuma. Kao član grupe imala je priliku da prati Đorđa Marjanovića kao gost na njegovoj poslednjoj turneji po Sovjetskom Savezu.

Prvi nastup kao solo pevačica imala je na festivalu „Mesam“ posle čega je predstavljala Beograd na Jugoviziji održanoj 1991. godine. Iako nije pobedila nego je osvojila šesto mesto, Zorana dobiva poziv Zorana Predića da predstavlja svoju zemlju na festivalu Çeşme gdje je pobedila predstavljajući tada Jugoslaviju.

Pevačica je snimila preko 8 albuma, a prvi veliki koncert je imala u punom Sava centru koji će ostat zapamćen po odličnoj atmosferi i gostima iz inostranstva. Održala je i koncert u Bugarskoj u Varni na pop festivalu.

Snimila je preko 15 dueta sa pevačima, glumcima i sportistima. Zorana je imala mnogo hitova kao što su: „Da mi ime ne zaboraviš“, „Sanjam te još“, „Hoću da sam slobodna“, „Žetva“, „Jedina“, „Sunce u očima“…

Autor: Sanja, Foto: Printscreen

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*