Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Zorica Marković biografija

Zorica Marković je rođena 09.06.1959. godine u Kosjeriću. Počela je da peva u polju čuvajući ovce i slušajući muziku sa tranzistora što je nije sprečilo da postane jedna od najtraženijih pevačica osamdesetih godina prošlog veka.

U mladosti je trenirala rukomet i aktivno se bavila sportom, a iako peva narodnu muziku ne krije da su joj omiljene grupe Pink Flojd i Korn.

Živi u kući, u kojoj joj društvo, pored dece, pravi i papagaj. Nema uzore, ali voli da se druži sa simpatičnim ljudima najrazličitijih profesija. Voli dobar provod koji zamišlja uz zvuke alternativne muzike. Trenutno se ne bavi aktivno sportom, ali u prošlosti je trenirala rukomet. U slobodno vreme voli rekreativno da trči. Najviše se ponosi svojim uspehom na estradnom planu, jer misli da je to osnov za sva njena dostignuća..

Preko tri decenije je u šoubiznisu kao estradni umetnik, sa 30 albuma prodatih u 5.000.000 primeraka.

Učesnica je rijalitija “VIP Veliki brat” 2008. godine. Vlasnica je restorana “Lepeza” u Jajincima, a u njenoj kafani nastupaju brojni poznati pevači i pevačice. Veliku popularnost je stekla svojim nastupom u filmu “Tesna koža” i hitom “Lijte kiše”.

Ima dva sina, Dejana i Iliju.

 

Gledaj PINK Reality na omiljena.net klikom OVDE

 

Foto: Scandal

Comments

  1. Kakav STVOR nevaspitani….!!!!

  2. HA HA HA, Korn i Pink Floyd. More, idi čuvaj ovce. Nije žvaka za seljaka.

Komentiraj

*