Zvonimir Đukić Đule biografija

Zvonimir Đukić Đule je rođen 09. jula 1963. godine. Supruga mu se zove Julija, a sin Simon. U školskim danima svirao je i pevao u gimnazijskom bendu Haos. Godine 1986. osnovao je grupu Van Gog. Iste godine objavili su i prvi singl. Po zanimanju je muzičar. Mnoge dame smatraju ga za najzgodnijeg srpskog rokera, što mu nimalo ne smeta. Naprotiv, kaže da mu prija, ali da najviše uživa kada se te žene koje ga obožavaju, posle njegovih pesama, vrate sretne svojim muškarcima.

Od svih njih koji pevaju, Đule najzanimljivije priča. Često se ne samo u javnim nastupima, već i u svakodnevnim razgovorima izražava kao junak nekog srednjovekovnog romana. Što „prolazi“ čak i kod veoma male dece. Zvonimiru Đukiću takav način obraćanja prerastao je u zaštitni znak. Već 20 godina predvodi rokenrol grupu Van Gog, gradski je tip, žene ga smatraju za možda najzgodnijeg srpskog muzičara, ali on ne odustaje od mešavine starinskog i filozofski obogaćenog govora.

Nepravda bi bila ne svrstati Đuleta u beogradsku decu, niti bi Beograđanke to volele. Jeste rođen u Vrnjačkoj Banji, ali tamo je proveo samo tri dana, pošto se porodica Đukić preselila u prestonicu čim su majka i beba napustili porodilište. Ipak, Đule veruje da su i ta tri dana u „zavičaju“ bila dovoljna da odrede njegov hedonizam.

Buntovni duh pokazao je još u srednjoj muzičkoj školi kada ju je napustio jer mu profesori nisu dozvolili da na violini odsvira Paganinija onako kako je on želeo, a ne kako je zapisano. Ispostavilo se da mu ta škola ipak nije bila neophodna, pošto je rođen s apsolutnim sluhom. Od nekoga ko se arhaično izražava očekivalo bi se da i decu vaspitava starinski. Đule, međutim, kaže da je njegov odnos sa sinom Simonom, sve samo ne zastareo. Naravno, ističe Đule, sve svoje slobodno vreme provodi sa sinom koji, po sopstvenom izboru, ide u muzičku školu. Na njegovoj svadbi, kaže Đule, svirala se starogradska muzika i rokenrol. Ni trubača nije bilo.

Zvonimir Đukić Đule

Zvonimir Đukić Đule

Izvor i foto: pulsonline.rs, J. Veljković

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*