Zvonko Pantović Čipi biografija

Zvonko Pantović Čipi je srpski tekstopisac i pevač koji je ostao poznat kao pevač popularne jugoslovenske grupe „Osvajači“ te folk benda „All Stars Osvajači“. Najbolji deo njegove karijere bilo je vreme kada je pevao u poznatoj grupi čije su pesme slušali svugde u Jugoslaviji.

zvonko pantović čipi

O Zvonku se mnogo toga pisalo, pa tako da je bio pozvan da se pridruži svetskoj grupi „Iron Maden“. Tako se pričalo, a činjenica je kako je Zvonko svojim pesmama mnogima obeležio detinjstvo kada se uz pesme grupe „Osvajači“ zabavljalo na žurkama i slavilo kraj škole.

„Osvajači“ su metal grupa osnovana u Kragujevcu 1990. godine. Osnivači su osim Zvonka bili Nebojša Jakovljević, Dragan Urošević, Dejan Dačović te Saša Popović. Prva dva albuma „Sam“ i „Krv i led“ imala su najviše metal muzike. Ipak najveći uspeh su imali sa laganim pesmama ili baladama.

Godine 1997. objavljena je kopilacija pesama pod nazivom „Best Of“ posle čega se grupa razišla i svatko je krenuo svojim putem. Nakon što je snimljena pesma „Vino crveno“ Zvonko je rešio da osnuje novu grupu „Osvajači All Stars“ kojima se posle pridružio još jedan stari član iz benda „Osvajači“, Nebojša Jakovljević. Sa bendom „All Stars Osvajači“ Zvonko je objavio tri albuma: „Crno oko“, „Vino crveno“ i „Nevera“.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*